Is referral recruitment de enige uitkomst?

Geschreven door Saskia van Diemen op donderdag, 5 april 2012 03:16

Recruitment is een Vak geworden. En de functie heeft een eigen karakter, met een eigen plek binnen organisatiestructuren. Dat komt onder meer tot uitdrukking in de ontwikkelingen die Recruitment doormaakt en het belang dat aan die ontwikkelingen wordt gehecht.

Zo heb ik afgelopen dinsdag een bijeenkomst over Referral Recruitment bijgewoond bij Milestone HRM. De insteek van deze bijeenkomst is het werven van nieuw personeel middels het ‘via-via’-kanaal wat dus met een mooie term referral recruitment heet; werving op referentie. Ik zag een presentatie van Social Referral, een (software)tool om de Recruiter(s) de referral werving concreet te kunnen laten begeleiden. Erg interessant en het zette me aan het denken.

Is dit een geheel nieuwe weg die Recruitment in slaat? Of is het een moderne variatie op iets wat al lang wordt ingezet? Ik denk terug aan een actie als ‘een tientje voor een vriendje’; is dat niet een vroege voorloper van referral recruitment en zijn dit soort acties door de jaren heen ontwikkeld tot deze huidige vorm. En dit in lijn met de technologische en maatschappelijke ontwikkeling?

Er lijkt wel een groter belang te worden gehecht aan Referral Recruitment. Mede doordat de loyaliteit van werknemers die via deze weg een organisatie binnen komen, significant groter is dan die via de meer anonieme kanalen worden geworven. Deze medewerkers blijven langer aan de organisatie verbonden en hebben een lager verloop. Echter is mijn vraag: is het gewenst om de gehele sociale kringen van je huidige werknemers binnen je organisatie te halen? Wat zijn de effecten daarvan? En hoe rijm ik dit referral recruitment en die in langere dienstverbanden tot uiting komende grotere loyaliteit, met de ontwikkeling dat de arbeidsmarkt meer en meer opdracht/rol/ZZP-gericht lijkt te worden?

Gaat referral recruitment eraan bijdragen dat je netwerk interessanter wordt dan wat je kunt (zie ook mijn blog Wat is belangrijker: wie ben je of wie ken je?)? En is dat een positieve ontwikkeling? Het kwam dinsdag tijdens de bijeenkomst ter sprake: je netwerk is geld waard en met de diverse tools ook daadwerkelijk in geld uit te drukken; is dat De Weg om nieuwe medewerkers te werven? En is degene met het duurste netwerk dan ook automatisch degene die het beste kan worden ingezet bij referral recruitment?


Reacties

Geef een reactie

Deel deze pagina
Wil jij onze blogger-community komen versterken?

Als blogger krijg je exposure in en via het netwerk van Expand. Ook is er een wekelijkse blogger-nieuwsbrief (optioneel) en een jaarlijkse bloggerborrel.

Meld je aan als blogger

Op zoek naar een HR vacature of HR interim project?

Wellicht hebben we een passende functie voor u. Bekijk hier onze openstaande vacatures, of laat uw CV achter via een open inschrijving.

De laatste reacties

Wed, 30 Jul 2014 02:26 door Martin Overbeeke op  I am a greeter
Het zijn twee uitersten. In Europa en vooral de West-Europese landen is alles gericht op effici [..]

Wed, 30 Jul 2014 08:21 door Wilbert Noordhof op Iederééns talent moet gemanaget worden!
Interessant stuk! Ik zat te denken: wellicht zou de praktijk van talentmanagement erbij gebaat [..]

Tue, 29 Jul 2014 06:42 door Nico van den Bergh op  I am a greeter
Je kunt het maar beter niet in die Amerikaanse bedrijven rondbazuinen, maar die taakverdeling l [..]

Tue, 29 Jul 2014 11:15 door Marc Loohuis op Opgeburnd
Zo eens met de strekking van dit blog Olof! Ja de meeste mensen met een burnout zijn licht faal [..]

Tue, 29 Jul 2014 10:50 door Eric van den Heuvel op Het geheim van een subliem functioneringsgesprek
Dank je voor je reactie Karel. Wat ik merk tijdens mijn trainingen en het 1 op 1 begeleiden v [..]

Mon, 28 Jul 2014 09:29 door Karel T. op Het geheim van een subliem functioneringsgesprek
Het is een goede stap om te maken , je manager laten zien waar je mee bezig bent en benoemen ho [..]