Over-stimuleren van personeel werkt ook niet (humor)

Geschreven door Michiel Maassen op maandag, 16 april 2012 07:06 in HR in beeld

Goede morgen,

"De bokkensprongen van de koebeesten ..."
U heeft ze vast gezien op TV, die gewoonlijk goeiig voor zich uit blikkende, kalm herkauwende melkmakers in rood en zwartbont die door de biologische boer voor het eerst dit voorjaar werden losgelaten op het fris verse weidegroen ... Alsof ze op een trampoline terecht waren gekomen! Sommigen blikten daarbij zo guitig in de TV camera dat in elk geval bij mij meteen energiestromen op gang kwamen en ik zin kreeg om iedereen om me heen, op het werk, thuis, op straat, aan te raken en op te porren met te zeggen: "Kom op mens, lach, spring, hol, voel je even een vrij koebeest. Het is lente. Doe gewoon eens gek!"

De mensen om me heen flink opporren heb ik eens gedaan in een tamelijk stressvolle April maand, toen ik betrokken was bij een projekt dat was uitgegaan van de provincie. Ik zat in een werkgroepje samen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, meest werkgevers en wij hielden ons bezig met een onderwerp dat we niet in de korte tijd die we hadden gekregen konden afronden. Daarom werd afgesproken dat enkele dagen later te doen. Aan mij was gevraagd om een presentatie voor te bereiden. Echter op het cruciale moment kreeg ik problemen met mijn laptop waarop ik alles had opgeslagen dat ik nodig had. Op een holletje naar de afdeling IT voor hulp. "Jongens, kunnen jullie me nu helpen? Alles zit vast, ik kan nergens meer bij! Ben bang dat ik alles kwijt raak! Alle hoogst noodzakelijke bestanden en ook mijn presentatie!" Nou, zij zouden het proberen. Natuurlijk was ik er niet gerust op en daarom liep ik die ochtend de deur van hun afdeling zowat plat. Normaal houd ik er al van om medewerkers scherp te houden door plaagstootjes aan ze uit te delen, maar deze ochtend maakte ik het wellicht wel wat erg bont met prikkelende opmerkingen over de winterslaap die wat mij betrof wel erg lang leek te duren. Het was immers al April. En of ze er niet wat harder aan konden trekken. Word wakker ...
Ondanks al mijn teasers lukte het de afdeling niet mijn laptop aan de gang te krijgen en moest ik noodgedwongen een veel minder spektakelplan zien te presenteren op een andere laptop.

Ik denk dat het 5 minuten voor de aanvang van de bijeenkomst was, dat een IT medewerker breed grijnzend en trots kwam melden dat hij mijn gerepareerde laptop kwam afgeven. "Helemaal Michiel-proof gemaakt!". Ik dacht daar verder helemaal niet over na, maar griste mijn laptop uit zijn handen en verdween in de vergaderzaal. Ik zette hem op de vergadertafel aan zodat iedereen op het scherm kon meekijken. Toen de discussie begon klonk er ineens een luid en duidelijk snurkgeluid en verscheen de tekst "in winterslaap" wiegend op het schermbeeld. Iedereen schoot in de lach, terwijl ik met schaamrood op de kaken uitleg gaf over mijn gestreste pogingen de afdeling IT sneller te laten werken.
Tja, niet alleen een kat in het nauw doet soms rare sprongen. De afdeling IT had mij met een grappige terugsprong laten weten dat wie kaatst de bal mag verwachten. Een waarheid als een koe ... toch?

Ik wens u een lente blije, stressvrije werkweek.


Reacties

Chris Stapper schreef op 23 april 2012 09:33

Ha Michiel,

Mooi voorbeeld van over-stimuleren! Gelukkig is een dosis humor bijna altijd goed voor een presentatie.

Overigens: je kunt je nu abonneren op reacties op een blog, wanneer je reageert. Even kijken of het werkt!

Michiel Maassen schreef op 23 april 2012 15:31

Hoi Chris,

Ik heb je reactie via de website gelezen maar ik heb geen email ontvangen dat je een reactie had geschreven, dus hoe moet ik me abonneren??

Chris Stapper schreef op 24 april 2012 11:00

Ha Michiel,

Wanneer je hier reageert, kun je het hokje 'Houd mij per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel' aanvinken. Dan krijg je een mail wanneer er op het artikel gereageerd wordt.

Michiel Maassen schreef op 24 april 2012 11:23

helder en dank!

Geef een reactie

Deel deze pagina
Op zoek naar een HR baan of HR project?

Expand werft, selecteert en detacheert hooggekwalificeerde HR professionals.

Bekijk onze HR vacatures

Bekijk onze HR interim projecten

Wil jij onze blogger-community komen versterken?

Als blogger krijg je exposure in en via het netwerk van Expand. Ook is er een wekelijkse blogger-nieuwsbrief (optioneel) en een jaarlijkse bloggerborrel.

Meld je aan als blogger

De laatste reacties

Tue, 27 Jan 2015 05:46 door claudia op Directe leidinggevende is de belangrijkste schakel in change
On applaudi! GOED artikel! Zowel qua inhoud als qua schrijfstijl :-) [..]

Tue, 27 Jan 2015 12:47 door rob  op Wordt dit warenhuis een tweede “Sophie’s choice”
Kort na het schrijven van deze blog is al meer duidelijk geworden. de directie van V&D heeft ee [..]

Sat, 24 Jan 2015 04:17 door fenny op Directe leidinggevende is de belangrijkste schakel in change
Great!!! helemaal mee eens! [..]

Thu, 22 Jan 2015 04:24 door Ray van Es op Vervolg van Groeten uit Houston (5)
Hi Frank. Dank voor je reactie. Verkeerde veronderstelling mijnerzijds, m.b.t. weerstand tegen [..]

Thu, 22 Jan 2015 03:24 door Frank Simons op Vervolg van Groeten uit Houston (5)
@ Ray; er is binnen onze organisatie geen weerstand tegen de intentie en plannen van Obama. Int [..]

Thu, 22 Jan 2015 02:05 door Ray van Es op Vervolg van Groeten uit Houston (5)
@ Frank: Altijd leuk om wat te vernemen van ervaringen van HR professionals in het buitenland. [..]


Volg ons op Twitter, Google+, Linkedin en RSS
      
HR vacatures & HR projecten
U vindt ons op:
Kleine Gent 9
5261 BS Vught
Telefoon (073) 61 55 980
Email: info@expand.nl