Pasen, een nieuw begin

Geschreven door Marc Loohuis op vrijdag, 6 april 2012 06:00 in HR varia

Komend weekend is het weer Pasen, vanmorgen las ik in de krant dat 70 van de jongeren niet méér weet waar Pasen nu eigenlijk over gaat, voor hen hieronder de uitleg:

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. Volgens huidige berekeningen heeft deze kruisiging plaatsgevonden tussen de jaren 26 en 36.

In de loop der jaren zijn veel non-religieuze culturele elementen toegevoegd aan het feest waardoor het een belangrijk seculier feest is geworden. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. Beide dagen worden wel afzonderlijk Eerste en Tweede Paasdag of Paaszondag en Paasmaandag genoemd.

Daarnaast staat Pasen natuurlijk voor het nieuwe leven, een nieuw begin en daar lag voor mij meteen de link met de huidige stand van onze economie.
Ik weet niet hoe het met de lezers van ons weblog zit maar ik heb onderhand schoon genoeg van de crisis, van de verhalen over de crisis en van de mineurstemming die ook mij bekruipt als ik naar het journaal, netwerk of een van de andere actualiteitenrubrieken kijk. Ik vraag mezelf steeds meer af in hoeverre de toon van dit soort berichtgevingen invloed heeft op de uiteindelijke economische situatie.

Daarom dacht ik aan het volgende: zou het niet mooi zijn als we Pasen ook gaan zien als een nieuw begin voor onze algemene berichtgeving over de economie. Niet alleen via radio en TV maar zeker ook wij onderling. Laten we vooral eens proberen om te regelen dat we elkaar eens wat positief nieuws gaan brengen, baat het niet dan schaad het ook niet moeten we maar denken.

Ik ga in ieder geval genieten van deze paasdagen, heerlijk paasontbijtje met mijn lief, heerlijk familiebezoek met natuurlijk weer teveel eten en drinken, heerlijke gesprekken over de komende lente en natuurlijk goede gesprekken met mijn vrienden over de fantastische kansen die we met elkaar hebben in een komende groeiende economie…..

Zullen we het gewoon eens proberen?


Reacties

Geef een reactie

Deel deze pagina
Op zoek naar een HR baan of HR project?

Expand werft, selecteert en detacheert hooggekwalificeerde HR professionals.

Bekijk onze HR vacatures

Bekijk onze HR interim projecten

Wil jij onze blogger-community komen versterken?

Als blogger krijg je exposure in en via het netwerk van Expand. Ook is er een wekelijkse blogger-nieuwsbrief (optioneel) en een jaarlijkse bloggerborrel.

Meld je aan als blogger

De laatste reacties

Thu, 21 Aug 2014 02:23 door Gytha Heins op Nederlandse managers aarzelen aan te spreken - Dit leidt tot 28 % productiviteitsverlies en 12,5 % minder omzet
Dank voor dit mooie podium. Ik kijk uit naar de reactie's. [..]

Wed, 20 Aug 2014 10:41 door Christie op  I am a greeter
Ik ben bang dat de terugtredende overheid ook slaat op het werkzaam zijn bij de overheid. Zij z [..]

Tue, 19 Aug 2014 12:08 door Linda op Opgeburnd
Ben het met de posters hier boven eens dat het eigenlijk wel beide is. Het komt voor met een re [..]

Mon, 18 Aug 2014 12:15 door Corinne op Opgeburnd
Dag Olof, Leuk artikel. Via mijn coachpraktijk spreek ik met mensen regelmatig over 'balans-vr [..]

Mon, 18 Aug 2014 11:11 door Anoniem op Welke HR vragen blijven onbeantwoord?
Voor mij zouden harde cases echt toegevoegde waarde hebben. Al is het maar dat iemand fietsen v [..]

Fri, 15 Aug 2014 03:59 door Hendrik van Zuilen op Welke HR vragen blijven onbeantwoord?
Voor mij: HR getallen, analytics, metrics. Meetbaar maken van en vervolgens rapporteren. Gebeur [..]


Volg ons op Twitter, Google+, Linkedin en RSS
      
HR vacatures & HR projecten
U vindt ons op:
Kleine Gent 9
5261 BS Vught
Telefoon (073) 61 55 980
Email: info@expand.nl