4 op de 10 jongeren zit thuis

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

4 op de 10 jongeren (15-27 jaar) zit thuis, volgt geen onderwijs en werkt niet. Dat staat in dit artikel op nu.nl. Veel jongeren, 37 procent, geven aan dat dit door arbeidsongeschiktheid of door ziekte komt. Onder vrouwen heerst de motivatie voor het gezin te zorgen.

Als ik dit zie ben ik geneigd te denken dat de werkethos onder hedendaagse jongeren toch anders is dan vroeger.  Zelf zie ik dit ook terug in mijn bijbaan naast mijn studie. Toen ik net begon was het zo dat iedereen op zaterdag wilde werken. Veel uren maken betekent immers veel geld verdienen. Tegenwoordig werk ik als één van de weinigen nog op zaterdag en als ik een invaller nodig heb is die nauwelijks te vinden. Dit terwijl er net zo veel jongeren werken als toen ik begon. Hierbij heb ik het dan over de leeftijdscategorie 16-19 jaar.
Deze mensen zal ik even omschrijven als generatie Z, zouden zij minder werklustig zijn? Of heeft het te maken met het ingekaderde stuk van de arbeid (09:00u tot 17:00u), en zijn ze meer op zoek naar flexibele baantjes waarbij tijd zelf in te delen is?

Erg benieuwd naar jullie kijk hierop!

0 reactie(s) op “4 op de 10 jongeren zit thuis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *