8 redenen om over HR te bloggen

15/12/2015 Leestijd: 3 minuten

Vandaag 8 redenen om over HR te  bloggen. Dit is niet alleen voor HR Business Partners of HR Managers, iedereen heft te maken met HR. Voeg gerust redenen toe;

  1. 1. Bloggen is Leerzaam

Schrijven werkt als reflectie, het dwingt je om na te denken: is wat ik schrijf écht interessant voor mijn doelgroep? Ook kom je nieuwe dingen tegen: welke kennis mis ik nog om een goed artikel over dit onderwerp te kunnen schrijven?

  1. Bloggen vergroot je Netwerk

Bloggen is een sterke basis voor je netwerk: in je bestaande netwerk profileer je je als iemand met een (duidelijk afgebakend) expertise gebied. Naar mensen die je nog niet kent profileer je je als iemand die actief naar buiten treed met zijn kennis.

  1. Bloggen is Kennisdeling

Kennisdeling is enorm belangrijk: waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? Je kunt kijken naar hoe andere HRM'ers in hun organisatie handelen, laten zien wat je zelf hebt gedaan en zo krijg je van tijd tot tijd ook nieuwe kennis terug.

  1. Bloggen is deel van je Branding

Het profileren is niet alleen een netwerk-boost, je bouwt ook aan een personal brand, aan het beeld dat je uitstraalt naar vakgenoten of toekomstige werkgevers. Als je een periode lang steeds vernieuwende artikelen hebt geschreven, is dat voor iedereen een pluspunt.

  1. Door te bloggen krijg je Kritiek

Bloggen betekent ook: kritiek krijgen. Hopelijk geen persoonlijke aanvallen, hoewel dat ook gebeurt, maar vooral opbouwende kritiek op je artikel. Een beetje tegengas kan je enorm helpen om wat je doet of denkt verder aan te scherpen.

  1. Bloggen biedt Kansen

Bloggen leidt tot nieuwe kansen, soms kom je gratis een event binnen, krijg je een nieuw boek toegestuurd, of krijg je de kans te praten met iemand waar je anders niet mee in gesprek komt.

  1. Bloggen is Leuk

Het is leuk om eens na te denken over je vakgebied: wat zijn je sterke kanten? Wat vind je echt leuk aan je werk? Grote kans dat je het ook leuk vindt om er over te schrijven.

  1. Het past bij je (…?)

De laatste reden om over HR te gaan bloggen is meteen een vraag: past het bij je? Bloggen is iets dat alleen werkt als het past bij je manier van denken of werken of communiceren. Doe het dus vooral alleen als je denkt dat het bij je past.

Aan de andere kant, er is maar één manier om er achter te komen of over HR bloggen bij je past: gewoon doen!

Interesse gekregen? U kunt zich altijd aanmelden als HR blogger en reageren op onze HR Blogger vacature!

0 reactie(s) op “8 redenen om over HR te bloggen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *