A Brave New World?

15/12/2015 Leestijd: 3 minuten

Ik heb een profiel op LinkedIn, op Zoominfo, op Xing, op Facebook; ik heb CV’s en profielen achter gelaten op 24 AEX sites die ik niet kan verwijderen, ik heb een CV op Monsterboard, Totaljobs, Werk.nl, NationaleVacaturebank, Stepstone. En dan ben ik er ongetwijfeld nog een hele trits vergeten.

Mijn online identiteit

De meeste van die profielen zijn erg incompleet en bewust onjuist. En in vrijwel alle gevallen zijn ze sterk verouderd. Mijn online identiteit is versnipperd en van sterk wisselende kwaliteit. Ik kan (en wil) met geen mogelijkheid al die verschillende profielen onderhouden. Als ik er al zin in zou hebben zou de tijd mij simpelweg ontbreken. En de moeite die ik daarvoor moet doen staat niet in verhouding tot de meerwaarde die ik ervan mag verwachten.

LinkedIn gebruik ik zo af en toe om mensen te zoeken met specifieke kwaliteiten. En ik moet zeggen, met redelijk succes. En om mij niet geheel duidelijke redenen heb ik in de loop van de tijd gezorgd voor een redelijk correct profiel. Xing dubbelt met LinkedIn, en daarom doe ik er helemaal niets meer mee. Ik ben gewend aan LinkedIn.

Zoominfo vind ik interessant. Een vertical search engine voor personen. Hebben we nog niet in Nederland, en Zoominfo is ook voorlopig niet van plan de multilingual markt op te gaan. Ook daar heb ik mijn profiel redelijk fatsoenlijk op orde, maar eerlijk gezegd heb ik geen idee waarom. Ik zou eigenlijk heel graag een Zoominfo voor Nederland op willen richten. Maar ik heb er eenvoudigweg de tijd en de energie niet voor. Misschien zou ik moeten stoppen met bloggen?

Facebook, omdat ik door Cor Rietman (Personeelslog) en Hank Stringer (Itzbig) werd uitgenodigd. Hier heb ik helemaal geen profiel gemaakt. De enige reden om hiernaar te kijken is omdat Jason Goldberg (Jobster) zo’n ophef maakte over zijn exclusieve deal met Facebook. Die enkele maanden later helemaal niet zo exclusief bleek te zijn.

Bij de AEX sites en vacaturesites ben ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord allang vergeten. En dat betekent periodieke elektronische ‘ongeadresseerde’ e-mail van een aantal vacaturesites, waarbij Totaljobs qua irritatieniveau de ranglijst aanvoert. Wekelijks, natuurlijk op maandag, komt er een volstrekt irrelevante mail binnen. Gelukkig dat er tegenwoordig spam filters bestaan.

Beheren van digitale identiteit

Wat zou het leven mooi zijn als ik één locatie heb waar ik mijn elektronische identiteit kan beheren. Zowel mijn meer persoonlijke als mijn zakelijke identiteit. En die ik selectief kan delen met anderen, via andere sites. Wat zou het leven mooi zijn als ik gevonden zou kunnen worden met gerichte aanbiedingen, gebaseerd op mijn identiteit. Geen generieke spam, maar relevante zaken die voor mij van toepassing zijn. En altijd met een dominant aanwezige opt-out mogelijkheid.

Wanneer zou het leven eindelijk zo mooi kunnen zijn?

0 reactie(s) op “A Brave New World?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.