Apple heeft nu ook duurzaam bestuur niet zo hoog in het vaandel

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Apple heeft op verzoek van aandeelhouders het benoemingsbeleid van haar directie aangepast. Alleen bij meerderheid van stemmen kunnen bestuursleden worden benoemd tot de Apple directie. Bovendien moeten bestuursleden die geen meerderheid van stemmen krijgen, vrijwillig opstappen.

Apple en de lange termijn: een Apple tje voor de dorst

Vooral bij de laatste wijziging vraag ik me af of dit nu zo’n handige beslissing is. Iemand die inhoudelijk zijn werk goed doet maar dit niet van de daken schreeuwt zal dus eerder het veld moeten ruimen dan iemand die pretendeert dat hij de beste is maar wellicht inhoudelijk zwak is…


De schreeuw, van Munch. Zo wilt u uw organisatie niet inrichten.

Op deze manier wordt de invloed van aandeelhouders wel heel groot. Wat heeft de consument – u en ik dus – hier uiteindelijk aan?

Stelt u zich eens twee verschillende bedrijven hoor. Het ene bedrijf is een organisatie waar mensen werken die van alles gericht op de korte termijn roepen maar die weinig toegevoegde waarde leveren.

Het andere bedrijf is een organisatie waar kwalitatief goede producten of diensten worden geleverd met aandacht voor de lange termijn, een duurzame organisatie.

Waar zou u willen werken? Mijn keuze is al gemaakt.

0 reactie(s) op “Apple heeft nu ook duurzaam bestuur niet zo hoog in het vaandel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *