Aslihan Gülsen

Aslihan Gülsen is een ambitieuze HR professional en generalist die veel energie krijgt van het contact met mensen. Nieuwsgierig, enthousiast, ondernemend en empatisch zijn de kenmerken die haar het beste omschrijven. Zij heeft de opleiding Management van HR en Veranderkunde afgerond aan de Erasmus Universiteit. Aslihan heeft grote interesse voor de onderwerpen (Social) Recruitment, Employee Journey, (Loopbaan)coaching en  Employer Branding.  Ze ervaart dat deze onderwerpen essentieel zijn voor organisaties om hét verschil te kunnen maken in de hedendaagse arbeidsmarkt.

“In mijn visie op HR staat aandacht centraal. Met aandacht bedoel ik de oprechte interesse en betrokkenheid voor de (mede)mens. Dit is namelijk ook de basis voor alle intermenselijke relaties en gaat jou als werkgever (nog) succesvol(ler) maken. Alleen met de nodige aandacht kun je je doelgroep goed leren kennen. Uiteraard kun je systematisch een doelgroepenanalyse maken waarbij je gaat meten wat de medewerkers belangrijk vinden, aan welke normen en waarden zij meer waarde hechten en welke drijfveren er zijn. Nog belangrijker is om dit minder systematisch te doen (als de grootte en omvang van de organisatie dit toelaat). Dit wordt ook wel de persoonlijke touch genoemd. Dat laatste blijft namelijk het meeste bij bij een medewerker.

We leven in een samenleving die steeds chaotischer, sneller en complexer wordt. In deze tijd hebben mensen vaak bevestiging nodig. Mensen zijn namelijk op zoek naar manieren, wegen om orde te creëren voor zichzelf. Maar wat is een persoonlijke touch? De naam zegt het al. Deze is voor iedereen persoonlijk en dus anders. En daar begint jouw uitdaging als werkgever.”

In de komende periode zal Aslihan jullie meenemen in haar bevindingen en visie op de wereld van HR. Voel je vrij om haar een berichtje te sturen als je op- of aanmerkingen hebt (LinkedIn)