Harry de Ruiter

In verschillende organisaties en branches heb ik strategische HR- en veranderkundige ervaring opgedaan. Ik acteer in de driehoek strategie-organisatieontwikkeling- leiderschap. Mijn kracht zit in het vetalen van de strategische koers naar het gedrag van werknemers van morgen.

Als zelfstandig interim-manager acteer ik in organisaties, die in een roerige fase zitten. Ik heb geleerd organisaties vanuit meerdere perspectieven te bekijken en patronen te herkennen. Ik vind het fascinerend om samen met alle geledingen en medewerkers aan nieuwe balansen in arbeidsverhoudingen en besturing te werken. Mijn werk bij vakbond CNV heeft mij hierin sterker gemaakt.

Mijn opleidingsachtergrond als arbeids- en ondernemingsrechtjurist, arbeid en organisatiepsychologie en mba’ er verraadt mijn brede belangstelling. Graag deel ik kennis en ervaring. Bij mij passen woorden als: initiatief nemen, ontwikkelen, samenwerken en beïnvloeden’.

Naast interim-management geef ik trainingen (bijv. leiderschap, organisatieverandering, strategisch HR) en doe ik procesbegeleiding. Recentelijk heb ik het boek ‘Leiderschapskramp… een pleidooi voor vertrouwen en vernieuwing’ geschreven. Meer over mijn boek leest u o.a. op HR-impact.nll

Contact opnemen met Harry? Ga naar zijn LinkedIn profiel.