Leona Aarsen

Wat ons leven vormgeeft, 
zijn de vragen die we stellen, 
weigeren te stellen 
of nooit aan denken om te stellen.
(Sam Keen)

Wat beweegt mensen tot verandering? Wat motiveert hen om het beste uit zichzelf te halen en te excelleren? Wat is nodig voor schittering en bevlogenheid? Deze vragen vormden de rode draad in mijn loopbaan de afgelopen 12 jaar.

Ik heb bij zowel kleine, middelgrote als grote organisaties (van 100 tot meer dan 5000 medewerkers) in verschillende HR functies gewerkt. In het bedrijfsleven, in de zorg, bij de overheid, als freelance organisatieadviseur… Het ontwikkelen van een langetermijn visie en strategie, de vertaling naar beleid en creatieve vormen van toepassing hebben mijn hart.

Sinds 2010 ben ik actief als zelfstandig coach en counselor. Ik faciliteer de schittering, werkgeluk en bevlogenheid van hoogopgeleide professionals. Vanuit mijn onderneming anderZverder bied ik ook begeleiding bij herstel en preventie  van werkgerelateerde klachten, zoals overspanning en burnout.

Sinds 2012 geef ik diverse trainingen aan leidinggevenden en P&O-adviseurs. Daarmee faciliteer ik ze om duurzame inzetbaarheid en bevlogenheid handen en voeten te geven en om psychisch verzuim zo veel mogelijk voor te zijn. Naast bevlogenheid en psychische kwetsbaarheid heb ik een passie voor schrijven. Ik blog, schrijf artikelen online en in de gedrukte media. Ik werk momenteel aan een boek over schittering én burn-out.

Ik noem mezelf liever zingever en hoopverlener, in plaats van coach en counselor. Want dat is waar het om draait. Zin in het werk en leven (terug)vinden als deze even ver weg lijkt te zijn en hoop bieden als er even geen hoop lijkt te zijn. Mijn motto is: sta op en schitter!

Ik geloof in het vermogen van mensen om te groeien, om veerkrachtig nieuwe keuzes te maken. Ik geloof dat de identiteit van een persoon meer is dan (eerder vertoond) gedrag en ervaring, meer dan het verleden. Het verleden zegt iets over de keuzes die gemaakt zijn – maar het zegt niet alles over keuzes die gemaakt zullen en kunnen worden. Covey zegt: “Tussen stimulus en respons in ruimte. De ruimte is voor ons, daarin ligt de vrijheid en kracht om zelf onze respons te kiezen”.

En ik zeg: tussen verleden en toekomst is ruimte. De ruimte is voor ons, daarin ligt de vrijheid en de kracht om te schitteren.

Leona Aarsen
Zingever & hoopverlener

www.anderzverder.com