Marieke Noordam

Ik ben Marieke Noordam (1967)  en heb sinds augustus 2005 mijn eigen praktijk voor loopbaancoaching en HR-advies. Ik vind het belangrijk om elke dag het beste uit mijzelf te halen en te doen wat ik leuk vind. Als coach, HR-adviseur, maar ook als echtgenote, moeder van 2 zonen, vriendin, overblijfmoeder, enzovoorts.

In mijn praktijk voor loopbaancoaching begeleid ik mensen met vragen over het maken van keuzes in hun loopbaan, het combineren van werk en zorgtaken, competentieontwikkeling  en persoonlijke effectiviteit.  Als coach vind ik het belangrijk om zowel een luisterend oor te bieden als te confronteren met eigen gedachten en gedragingen.

In mijn rol als HR-adviseur ondersteun ik bedrijven in de – verdere – professionalisering van HR. Dat kan o.a. het ontwikkelen van een nieuw personeelsmanagementsysteem zijn, de invoering van nieuwe arbeidsvoorwaarden of het hands-on begeleiden van de HR-afdeling. Daarbij kies ik altijd voor een pragmatische en praktische aanpak, toegespitst op de wensen en grootte van de organisatie.

Voordat ik mijn eigen praktijk startte, werkte ik ruim vijftien jaar bij een IT-organisatie als Manager Back Office. In deze functie had ik 3 rollen, die van lijnmanager, HR-adviseur en interne coach. In deze jaren heb ik veel geleerd over leidinggeven, het adviseren over HR-zaken aan directie, collega-managers en Ondernemingsraad en het tot ontwikkeling laten komen van talenten binnen de organisatie.

www.mariekenoordam.nl
http://nl.linkedin.com/in/mariekenoordam
http://twitter.com/MariekeNoordam