Tineke van Kooten

Tineke van Kooten is specialist in leren en ontwikkelen in organisaties. Met Het Leerbedrijf adviseert ze bij uiteenlopende (re)organisatie- en ontwikkelvraagstukken. Op Expand.nl schrijft ze vooral over haar ervaringen met van-werk-naar-werkbegeleiding voor bedrijven en individuen.

Daarnaast begeleidt ze innovatie- en leerprocessen in veranderende organisaties. Dat kan zijn door ontdekworkshops, een op maat gemaakt opleidingstraject, cocreatie, coaching, mentoring, een uitwisselingsprogramma of een combinatie van verschillende activiteiten.

Tineke maakt zich sterk voor het beter onderling delen van de kennis en ervaring die in organisaties vaak ruimschoots aanwezig is. Twaalf jaar ervaring in het coachen, begeleiden en trainen van (beginnende) trainers stelt haar in staat om interne deskundigen snel en grondig te leren hun vakkennis aan anderen over te dragen.

Haar stijl: perfectionist met een glimlach, ze stelt prijs op kritisch tegenspel. Haar drive? “Vallende kwartjes. Mensen bij wie ineens een inzicht doorbreekt, als je daar een bijdrage aan kunt leveren – dat is het mooiste wat er is.”

Tineke werkte onder meer als manager van een trainingsbureau, opleidingsontwikkelaar, educatief uitgever, trainer en HRD-adviseur. Zij studeerde naast haar werk bedrijfskunde, opleidingskunde en verandermanagement, na haar aanvankelijke scholing als grafisch vormgever en uitgever.