Yvonne Brabander

Persoonsbeschrijving

Type van de slagvaardige bestuurder, (HR)-manager,  coördineert, overzicht en overwicht, oplossingen aandragen, strategisch, regelneef, drive, innovatief, gericht op productontwikkeling & kennisoverdracht, ondernemers-en opleidingsbloed, neemt mensen mee, humor.

Biografie
Yvonne Brabander studeerde na de HEAO-EJ (Economische-juridische richting) onder andere Strategisch Beleid aan het KUB in Tilburg en deed vervolgens de Masteropleiding HRM. Na enkele functies op het gebied van management development en personeel-en organisatie ontwikkelde zij affiniteit voor organisatieverandering in de praktijk door reorganisaties, fusies, Transition Management en Servant Leadership. Door haar specifieke werkervaring en strategisch inzicht was zij MT-lid binnen de detailhandel en zakelijke dienstverlening, zij fungeerde als gesprekspartner binnen het Bank-en Verzekeringswezen, zorg en onderwijs. Haar stokpaardjes: gedragsverandering, vitalisering van organisaties, maatschappelijke betrokkenheid en kwaliteit van het onderwijs.

Yvonne is op incidentele basis persoonlijk adviseur voor directeuren en managers binnen het MKB en onderwijs. Zij is -al of niet als bestuurder- actief in diverse netwerken. Zij heeft een brede werkervaring op het vlak van mens, gedrag-en ontwikkeling en is directeur en oprichter van SenecaConsultancy B.V. een middelgroot adviesbureau voor organisatieverandering, reïntegratie en leiderschap op basis van BYY (Best Year Yet). Via Brainlife (haar tweede uitdaging en bedrijf vanaf 2013) geeft zij op vernieuwende wijze invulling aan kennismanagement op het gebied van vitaliteit.

Yvonne is analytisch met overtuigingskracht en manifesteert zich dikwijls als een netwerker en een gedreven leider met ondernemingskwaliteiten. Zij schreef vanaf 2005 over gedrag, leiderschap, reorganisaties, organisatieverandering, arbeidsmarkt, HRM en vitaliteit. Zij ontleent -ook als HRM blogger- haar metaforen aan sprookjes en sagen. Haar motto: “voor elk probleem is een oplossing”.

Executive search

Vacatures