Kees Barendsen

Zoek de fouten nooit bij jezelf, want daar liggen ze.

Na een loopbaan van 27 jaar als HR-professional in verschillende soorten organisaties, nationaal en internationaal, is Kees (1962) in 2012 eindelijk voor zichzelf begonnen. Hij wilde dit al veel langer, maar durfde niet. Immers, loondienst geeft financiële stabiliteit en als je voor jezelf begint, is het maar de vraag of je ooit je eerste factuur op de post zult doen. Doodeng!

Terugblikkend op de afgelopen 10 jaar, is Kees blij met de beslissing van toen. Niet alleen omdat het financieel (gelukkig) goed tot soms zeer goed is gegaan, maar vooral omdat het volgens hem de ultieme vorm is van het nemen van verantwoordelijkheid en regie in/over je professionele leven en dat gaat hand in hand met een grote mate van vrijheid. Ontdekken wat het betekent om ‘je eigen broek op te houden’ geeft een boost aan je persoonlijke ontwikkeling, mits je natuurlijk bereid bent te leren en de ‘fouten’ bij jezelf te zoeken.

In de blogs van Kees zul je meer lezen over zijn interesse voor leiderschap, organisatiecultuur, goed werkgever- en werknemerschap, HR als ondernemer, zelfsturing en coaching, maar ook arbeidsrecht en medezeggenschap hebben zijn interesse.

Kees houdt van de Nederlandse taal, schrijft (lied)teksten, gedichten en publiceerde met twee vrienden in 2018 het boek “Zo doo’w ‘t!” (“Zo doen we het!”); een zoektocht naar kenmerken van een typisch Twentse leiderschapsstijl (www.leiderschapintwente.nl)