Because I’m happy

04/06/2018 Leestijd: 2 minuten

Werkgeluk: Het gevoel van geluk dat je krijgt van je werk. Klinkt logisch zou je zeggen. En eigenlijk is het ook zo simpel. Ik bedoel, als je ‘s morgens vroeg met een glimlach en een goede dosis zin naar je werk gaat, dan word je volgens mij best gelukkig van je werk.

Plaatje bij Because I'm happy

Werkgeluk gaat over plezier hebben in je werk, verbonden voelen met de organisatie en het geen dat je doet, ownership kunnen nemen over je werkzaamheden. Het is een thema dat steeds meer de aandacht krijgt en waar steeds meer mensen op zoek naar gaan. Want zeg nu zelf, we spenderen tenslotte het grootste gedeelte van onze week op het werk en het zou zonde zijn om deze tijd ongelukkig achter ons bureau door te brengen.

Wat doen millennials om (werk)geluk na te streven?

Als ik kijk naar de toekomstige generatie gaan zij zoveel mogelijk op zoek naar een baan en werkplek waar zij zich thuis invoelen. En blijkt dat niet zo te zijn, dan durven ze heel snel de stap te nemen om te zoeken naar iets nieuws. Zij durven verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen geluk en desnoods een andere weg in te slaan als blijkt dat dit nodig is om hun (werk)geluk na te streven. Zij kiezen ervoor om niet te blijven zitten waar ze zijn, omdat dit ze zekerheid geeft, zij willen meer dan alleen maar zekerheid hebben in een baan.

Waarom zou ik als bedrijf energie steken in het geluk van mijn werknemers?

Volgens mij zijn gelukkige werknemers meer verbonden met de organisatie en hun werkzaamheden en zullen hierdoor beter (willen) presteren. Daarnaast zullen zij zich niet zo snel ziek melden zodra ze een koutje gevat hebben. En misschien is een van de bijeffecten wel dat het positieve gedrag / geluk van deze werknemers ook wordt overgenomen door de rest van de organisatie! Want zeg nu zelf; zou jij willen werken in een omgeving waar iedereen niet lekker op zijn plek zit?

Leuk en aardig dat je dit nu allemaal vertelt Lisa, maar hoe zorg je er nu als organisatie voor dat deze nieuwe generatie, de millennials, gelukkig zijn op het werk. Nou dat is eigenlijk heel simpel;

  • Aandacht, geef ze positieve en eerlijke feedback;
  • Geef ze de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen,
  • Vrijheid / ownership
  • Zorg voor verbondenheid met de organisatie

Zijn de millennials in jouw organisatie al tevreden?

 

0 reactie(s) op “Because I’m happy”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.