HRM studenten van Tilburg Universiteit op bedrijfsbezoek bij Expand

15/11/2018 Leestijd: 1 minuten

Al jaren werkt Expand samen met studievereniging INPUT, de HRM studievereniging van Tilburg Universiteit. We werken graag samen met universiteiten, hogescholen en studieverenigingen om bedrijfsleven en onderwijs verder op elkaar aan te laten sluiten. Onlangs hebben we weer nieuwe afspraken gemaakt over onze samenwerking met INPUT. 

Pass Class

Eén van die afspraken ging over het plannen van een bedrijfsbezoek; de Pass Class. Op 27 november bezochten zo’n 22 HRM studenten ons kantoor in Vught om een beter beeld te krijgen van het bedrijfsleven. Na het ontvangst met koffie, thee en wat lekkers trapte Folkert, business consultant, af met een interactieve presentatie over de werkzaamheden van Expand. Ook vertelde hij over ontwikkelingen binnen het HR vakgebied en verschillende trends op de arbeidsmarkt. Tot slot kwam het belang van online zichtbaarheid en personal branding aan bod.

Workshop bloggen & personal branding

Na een korte pauze startte Guusje, community manager, met een workshop over de inzet van blogs om het personal brand te versterken. Studenten werden uitgedaagd om na te denken over de identiteit die ze online laten zien. Wat komt er bijvoorbeeld naar boven als zij zichzelf googlen en hoe compleet is hun LinkedIn profiel? Eén van de opdrachten waar de studenten mee aan de slag gingen was het schrijven van een eerste blogalinea over een door hun gekozen onderwerp. De geschreven teksten werden tot slot door de studenten gepresenteerd en besproken.

Studenten gingen naar huis met een mapje met tips voor het schrijven van goede blogs en (hopelijk) genoeg input om verder mee aan de slag te gaan.

0 reactie(s) op “HRM studenten van Tilburg Universiteit op bedrijfsbezoek bij Expand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.