Belangrijkste redenen van vertrek…

18/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Voor 35% van de werknemers die willen vertrekken is de slechte sfeer bij de werkgever dé reden om weg te gaan. Daarmee is dit de belangrijkste reden voor vertrek. Op de tweede plaats komt het zoeken van een nieuwe uitdaging (32%). Verder vinden mannen dit belangrijker dan vrouwen (43% tegen 29%), zo is te lezen op de site van management team*.

Dat is nogal een percentage. Meer dan een derde van de werknemers zou wel van werkgever willen wisselen, met als voornaamste reden de sfeer op de werkvloer.

Het is belangrijk te investeren in een prettige werksfeer omdat het zorgt voor meer productiviteit.  Maar nu de arbeidsmarkt krapper wordt is het belangrijk ook personeel te behouden. Daarbij, zo blijkt dus uit het onderzoek, is de sfeer van essentieel belang.

Nu zal er bij bedrijven niet open en bloot naar buiten worden gecommuniceerd dat de sfeer slecht is. Toch is het belangrijk om kennis daarover te delen. Wat zijn initiatieven die u als hrm’er heeft ondernomen om de werksfeer te verbeteren?

0 reactie(s) op “Belangrijkste redenen van vertrek…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.