Bepaalt uw reistijd de omvang van uw taille?

15/12/2013 Leestijd: 1 minuten

Onderzoeker Christine Hoehner van de Washington University heeft een verband ontdekt tussen de reistijd van medewerkers en hun buikomvang. Uit haar onderzoek, uitgevoerd onder bijna 4300 mensen, blijkt dat medewerkers die ver van hun werk wonen, vaker een (te) grote buikomvang en overgewicht en een slechte conditie hebben, dan mensen die dicht bij hun werk wonen. De resultaten van het onderzoek zijn nog nader gespecificeerd: vanaf 16 kilometer woon-werk-afstand is er een duidelijk verband met een hogere bloeddruk en vanaf 24 kilometer woon-werk-afstand groeit het overgewicht.

Zorgt dichterbij uw werk wonen voor een lager ziekteverzuim?

De uitkomst van dit onderzoek klinkt mij als een preek in de parochie van Het Nieuwe Werken (HNW: Hype of oplossing?) en de belaste reiskosten van het Lente- akkoord in de oren. En in het kader van ‘elk nadeel heb ze voordeel’: als wij dus door die belaste reiskosten dichter bij huis gaan werken, krijgen we een betere conditie en worden we slanker! En dat is koren op de molen van HR, want daarmee zal het ziekteverzuim lager worden.

Ook een goed argument om uw werkgever te overtuigen van HNW (mits u dat wilt, natuurlijk); niet alleen een verlaging van de reiskosten, maar ook een verlaging van het ziekteverzuim, met lagere ziektekosten tot gevolg!

0 reactie(s) op “Bepaalt uw reistijd de omvang van uw taille?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.