Beste werkgeversonderzoek intermediair 2010

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Ook dit jaar deed intermediair onderzoek naar de beste werkgever (voor hoogopgeleiden) in Nederland. De resultaten zijn altijd de moeite waard om te lezen, al is het maar om even weg te dromen over een andere werkgever. En natuurlijk kan er ook de nodige lering worden getrokken uit de resultaten. Want wat maakt de topbedrijven nu écht top? Hieronder zal ik een aantal opvallende zaken beschrijven.

Maar eerst:
Het allerleukst is natuurlijk het overzicht. Hiervoor verwijs ik u graag naar de website van intermediair. Daar kunt u de top 50 werkgevers vinden, de top 20 bedrijven qua arbeidsvoorwaarden en de top 20 bedrijven met de meest tevreden medewerkers. Allemaal in het persbericht* van intermediair.

Enkele opvallende zaken
In de intermediair van 2 december stond al een sterk artikel met meer achtergrond informatie. Gelukkig staat ook dit online: hier*. Erg leuk: enige achtergrondinformatie over de grote winnaar, Macaw. Persoonlijk vond ik het idee om drie extra vakantiedagen te geven bij een laag ziekteverzuim érg leuk. Slim, want het is een positieve manier om te motiveren. En het voelt ook intuïtief prettig, jij bent er meer, dus mag je meer vakantie vieren. Leuk! Ook ben ik erg benieuwd naar de 'kennisgroepen' van het bedrijf. Zijn dat een soort communities of practice? Misschien moet ik eens een HR manager van Macaw interviewen voor Expand..

Een ander opvallend punt vond ik het 'maternity coaching' van zorgbedrijf Achmea (#2). Goede arbeidsvoorwaarden is één ding, maar dit gaat wel erg ver. Then again, juist een zorgbedrijf moet zorg uitdragen naar haar werknemers, toch? Mooie manier om te laten zien dat je gelooft in je eigen business.

De top 50
Aan de rangorde valt op dat er redeiljk veel overheidsinstellingen in de lijst staan. Maar de top 10 is toch onbetwist voor het bedrijfsleven. Pas op #12 komen we rijkswaterstaat tegen. Met enige trots zie ik dat gemeente Utrecht (#26) het beste scoort van alle gemeenten, hoewel Den Haag (#29) en Rotterdam (#33) dicht in de buurt zitten. Wat ik interessant vind is dat Corus, nu Tata steel, zeer hoog scoort. Het bedrijf gaat sinds kort onder een andere naam en er zal ongetwijfeld een en ander gereorganiseerd worden. Maar blijkbaar hebben de werknemers hier weinig onder te leiden, want Tata steel staat op een trotse 19e plaats.

Kortom…
Het onderzoek van intermediair is wederom zeer de moeite waard. En niet alleen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe werkgever.

 

* Link werkt niet meer, verwijderd door redactie per 10-12-2015

0 reactie(s) op “Beste werkgeversonderzoek intermediair 2010”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *