Bloggerworkshop door Loesje!

08/11/2016 Leestijd: 2 minuten

Alweer een ruime week geleden zaten 15 Expand bloggers (waaronder ondergetekende) bij Seats2Meet in Utrecht om een workshop creatief schrijven te volgen van Loesje.
Leuk én belangrijk om iets terug te doen voor de bloggers die onze lezers voorzien van frisse perspectieven. Na de blog-technische workshop van vorig jaar wilden we iets nieuws doen en wat is er dan beter dan Loesje? Loesje blijft tenslotte altijd jong.

De workshop

Als aftrap kregen we een inleiding in hoe Loesje is ontstaan. In Arnhem begin jaren 80, een periode waar er veel protesten ’tegen’ waren, wilde een groep van zes mensen een positief geluid laten horen. In 1984 werd Loesje een stichting (Loesje) en een vereniging (Vrienden van Loesje). Schrijf je vanuit Loesje? Verplaats je dan in een meisje van een jaar of 16, 17 en schrijf kritisch, maar positief. Let wel dat Loesje ‘gecopyright’ is en dat je niet zomaar zelf posters mag maken. Leuk om meer over Loesje te horen. Absoluut ook leuk om daarna zelf aan de slag te gaan!
De workshop wordt overigens gegeven door een vrijwilligster die duidelijk veel ervaring had, ondanks de (late) vrijdagmiddag hield ze de sfeer en creativiteit er in!

Schrijfoefeningen

We begonnen elk met een blanco a4 en schrijven een eerste associatie (één woord) op naar aanleiding van een vraag van onze begeleidster. Direct geven we het blaadje door: nieuwe associatie, nieuw woord, and so on.

Vervolgens kregen we een opdracht: combineer alle woorden! We combineerden eerst de laatste twee woorden: een gereedschap en een activiteit – zo ontstond bijvoorbeeld hakblok jumpen. Alle andere woorden moesten we combineren in een brief aan onze manager waarom de hele organisatie meer moest gaan ‘hakblok jumpen’. De resultaten werden voorgelezen en er werd regelmatig gelachen: er zaten echt pareltjes bij!

Inhakend op de brieven deden we een tweede oefening, waarin we Loesje uitspraken opschreven. Enkele van de mooiste uitspraken zullen op posters belanden (na zorgvuldige redactie van Loesje), daarover volgt later meer!

Afsluitend is een delegatie bloggers en Expanders – ondanks de late vrijdagmiddag – nog gezellig een drankje gaan doen in hartje Utrecht. Wederom een geslaagde bloggerworkshop!
Begin volgend jaar volgt de volgende blogger-activiteit, we houden u op de hoogte!


Interesse gekregen in bloggen? Kijk even naar vacature voor HR bloggers!

0 reactie(s) op “Bloggerworkshop door Loesje!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.