Dat gevoel, daar doe ik nog 1000 andere klussen voor!

03/07/2011 Leestijd: 3 minuten

Enne … niet verder vertellen ..!

“Laat ik, voor ik u vergast op deze verrassende opstarter, me bij u excuseren voor het feit dat ik u en de uwen lastig val met mijn maandagmorgenpil, genaamd Opstarter, maar dat komt omdat velen onder mijn lezers mij lieten weten niet zo lang te kunnen wachten op hun arbeidsvitamine als mijn bedoeling was toen ik aankondigde een zomer-rustpauze in te lassen. Hen kan ik gewoon niet in de steek laten. Bij deze dus sorry voor het feit dat ik uw vakantierust wellicht enigszins verstoor. Het zij zo.”

Vakantie

Vanzelfsprekend gaat deze Opstarter ook over vakantie. Nee, niet over waar u heen gaat of juist niet heen gaat, deze gaat over de korte periode vlak vóór de vakantie. Ze begint op het moment dat u thuis en op het werk aankondigt dat u dan en dan graag met vakantie wilt. Exact op dat moment maakt zich van uw chef en de Dame thuis – uw lief – een opwinding meester die in de rest van het jaar niet meer voorkomt. Ze uit zich in een opeenstapeling van grotere en kleinere opdrachten die allemaal af moeten zijn op de dag dat u tijdelijk uitzwaait. De chef legt stapels werk op uw bureau om de duidelijke reden dat hij vreest tijdens uw afwezigheid klussen te moeten klaren waar hij weinig of geen kennis van heeft of geen zin in heeft, en dus …

Uw Dame thuis ziet haar kans schoon uw schuldgevoel over dat u vaak moet overwerken, iets aan te blazen door u een lijstje te overhandigen met taken en boodschappen die nu absoluut niet langer uitgesteld kunnen worden, en dus …

Dubbel-tasken

Probleem is natuurlijk wel dat mannen niet kunnen Multi-Tasken. Althans dat beweren de dames. Zij en zij alleen kunnen dat. Dus hoe los je dat als man op? Wel heel simpel. Door de te gaan dubbel-tasken of zelfs driedubbel-tasken. Want juist dat kunnen wij. Toch? Niks onduidelijks, maar helder. Niks multi, maar dubbel en driedubbel. Daar zit onze kracht. Keep it simple, stupid, that works. Vraag blijft hoe je al die dingen die je er zomaar gratis, voor niks bij krijgt, vervolgens gaat aanpakken?

Ik heb ervaren dat je niet ondersneeuwt en volstrekt over de rooie op vakantie gaat als je je focust op het haalbare én je jezelf voorhoudt dat je ook aan een lastige en vervelende of drukke klus plezier beleeft als je er lol in kunt hebben om er iets leuks van te maken. Nadenkt over hoe je dat nou eens anders aanpakt, jezelf uitdaagt. Dat kost helemaal niet zoveel extra tijd, gewoon aan beginnen en anders doen. Dan wordt werken leuk.

Tot slot

Dit jaar gaat het niet anders. Mijn lijstje “to do” groeit gestaag. Elke dag nader bij mijn vakantievertrek lever ik “klaargekomen klussen” in. En wat ik ondertussen (her)ontdek is, dat ik er al een flink aantal met andere aanpakken, leuker, spannender, zelfs een enkele met een totaal nieuwe oplossing heb afgemaakt. Ik voel me voldaan en fitter zelfs. Mijn baas kijkt vrolijk. En de Baasdame thuis? Haar neusje rimpelt als ze me ziet, haar ogen lachen me toe, in haar handen heeft ze een parelend glas koel bier, en ze zegt: “Ga er maar eens lekker voor zitten, deze heb je verdiend.”

Ik zal u zeggen, dat gebaar, dat gevoel, dat gezicht van mijn lief, daar doe ik nog eens 1000 andere klussen voor. En allemaal als het moet in “overtime”. Maar wel voor mijn vakantie a.u.b.

Enne … heren, niet verder vertellen, die truc van u en mij!  Zeker niet aan uw chef en uw lief.

Ik wens u een heerlijke voor-vakantie-tijd.

0 reactie(s) op “Dat gevoel, daar doe ik nog 1000 andere klussen voor!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.