De 5 best gelezen HR artikelen van mei

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Om ons HR weblog zo relevant mogelijk te houden, bekijken we iedere maand (eigenlijk iedere week) onze Google analytics resultaten. We zien daar onder andere welke artikelen goed gelezen worden en proberen bijvoorbeeld bloggers aan te nemen die over die onderwerpen schrijven. Het is vaak erg interessant om te zien welke artikelen het best gelezen worden – vandaar het besluit dit ook met onze lezers te delen.

Hieronder treft u de top 5 best gelezen HR artikelen van april:

1. Op weg naar een veranderd werkklimaat

Dit sterk onderbouwde artikel zet werkklimaat weer hard op de kaart: vertrouwen in werknemers is immens belangrijk en werkgevers moeten vooral ook zelf bevlogen zijn om dit in hun werknemers te inspireren. Hier in investeren is niet alleen een hobby van HR, maar een zaak voor de bedrijfscontinuïteit – en iets dat de werkgever de nodige productiviteitsslagen op kan leveren.

2. Mag HR naar huis?

Een meer recente blog in de top 2! Over het ´life long learning account´ dat in Engeland wordt gebruikt door de National Careers Service, over ´zachte eigenschappen´ en natuurlijk hoe deze zich tot HR verhouden. Welke HR tools ziet u in de toekomst relevanter worden?

3. Organisatiemodellen als basis voor een ontwikkelplan

Een wat ouder artikel in de top 5 deze keer – wellicht zijn veel HR organisaties bezig met het herzien van de organisatiestructuur? Dan zou er in google meer gezocht worden naar organisatiemodellen. Overigens werken we op onze HR community pagina aan een overzicht van handzame HR modellen. Aan dit overzicht wordt hard gewerkt!

4. Het model van Dave Ulrich – boekbespreking Human Resource Champions

Opvallend: dat onze boekbesprekingen zo goed gelezen worden. Dit artikel is een boekbespreking van Ulrichs beroemde boek ‘Human resource champions’ en vat onder andere de vier rollen samen. In de comments is meer te lezen over Ulrichs visie. Ziet u ook terug dat het Ulrich model steeds vaker wordt toegepast?

5. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen Covey – Boekbespreking

Coveys beroemde boek – 25 miljoen keer gedrukt- is ook in Nederland enorm populair. In dit artikel treft u een uitgebreide samenvatting van Coveys werk (Engelse titel: The 7 habits of highly effective people).

0 reactie(s) op “De 5 best gelezen HR artikelen van mei”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *