De gezonde medewerker

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Een gezonde medewerker is heel wat waard. Deze visie wordt door steeds meer bedrijven overgenomen. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Crawford B.V. Daar gaan ze zo ver om een werknemer een vergoeding (max 150,- Euro) te betalen als deze stopt met roken. De controle hierop is niet te streng, maar er wordt wel een contract getekend.

Crawford is maar een van de voorbeelden van vele bedrijven die, al dan niet onder het motto van maatschappelijk verantwoord ondernemen, nieuwe ideeën ontwikkelen om werknemers gezonder te maken.

Aan het begin van het jaar kwam zelfs een Oostenrijks bedrijf (Dolphin Technologies) in het nieuws dat werknemers beloonde om te stoppen met roken door een salarisverhoging van maar liefst 1200,- Euro per jaar in het vooruitzicht te stellen. Daarnaast kregen de “stoppers” ook nog eens twee fruitmanden per week.

Een ander vaak genomen initiatief om werknemers gezonder te maken is het aanbieden van goedkope abonnementen van, in de buurt gelegen, sportclubs.

Wat denkt u? Zijn dit onzinnige maatregel om extra op te vallen of juist gezonde initiatieven die werknemers aan het bedrijf binden? Al met al maakt het de werknemers in ieder geval gezonder en dit kan het bedrijf natuurlijk alleen maar ten goede komen.

0 reactie(s) op “De gezonde medewerker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.