De onzin van de productiefste leeftijd

10/09/2008 Leestijd: 1 minuten

Onlangs concludeerden wetenschappers van de universiteit van Tilburg dat mensen rond hun vijftigste het meest productief zijn. Ze hebben vanuit hun onderzoek gezien ongetwijfeld helemaal gelijk.

Ik heb het niet onderzocht, maar ik kan me heel goed voorstellen dat andere onderzoekers tot de terechte conclusie komen dat twintigers, dertigers of veertigers het productiefst zijn. Ik ben ook warm voorstander van leeftijdsbewust personeelsbeleid en daarin is nog heel wat te winnen door een slimme ondernemer / werkgever. Maar waar gaat het nu echt om bij arbeidsproductiviteit?

Motivatie!

U raadt het hopelijk al: Motivatie! Motivatie heeft met leeftijd niet veel te maken. Dit merken leiders en managers als ze op basis van de inzichten van bewustwordingsmanagement sturen op de individuele en collectieve motivatie. Het klinkt heel simpel, maar geef iemand taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden die aansluiten bij diens innerlijke, persoonlijke motivatie en hij/zij werkt – ongeacht diens leeftijd –  heel graag en goed voor je.

Welke leeftijd dan ook

Bewustwordingsmanagement geeft namelijk de inzichten en handvatten om te komen tot zelfinzicht en mensenkennis, het realiseren en in kaart brengen van je persoonlijke doelstellingen en talenten, en hoe deze met de doelstellingen van anderen en de organisatie te verbinden. Dan blijkt men te kunnen komen tot optimale arbeidsproductiviteit, ongeacht welke leeftijd men heeft. Zelfs ruim over de grens van 65 heen!

0 reactie(s) op “De onzin van de productiefste leeftijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.