Deel 3 Ronde tafel bijeenkomst E-recruitment en E-assessment: de conclusie en tips

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Deel 3: De Conclusie & tips
In deel 1 en deel 2 van ons verslag van de ronde tafel bijeenkomst was te lezen hoe de sprekers Marc Drees en Wouter Schoonman hun visie deelden, hoe vervolgens de discussie op gang kwam en welke interessante quotes daaruit voortkwamen.

In dit laatste deel van ons verslag geven we kort de conclusie van de avond en een aantal bruikbare tips.

Conclusie
Hoewel de beperkingen van werving&selectie via internet zonder twijfel aanwezig zijn, is het internet in het proces een onmisbare tool geworden. Het biedt zonder twijfel mogelijkheden maar werpt ook beperkingen op.

Bedrijven moeten zich bewust worden van het gebruik van hun site als middel om kandidaten te vinden. Een goed werkende site waar vacatures op gevonden moeten worden door potentiële nieuwe medewerkers dient gebruiksvriendelijk, praktisch en overzichtelijk te zijn.

Maak het uitnodigend voor kandidaten om bij het bedrijf te komen werken. Werkzoekenden zijn tegenwoordig meer en meer online en verwachten alles online te kunnen regelen. Voor bedrijven is het van groot belang in deze behoefte te voorzien.

Tips
Naar aanleiding van de presentatie van onze sprekers en de conclusie van de avond hierbij enkele bruikbare tips voor bedrijven:
– behandel kandidaten als klanten;
– laat kandidaten altijd via de eigen site reageren, niet via de site van een extern bureau;
– zorg voor een goedwerkende, gebruiksvriendelijke vacaturesite en test deze zelf ook;
– vergeet het belang van goede copy niet.

Meten is weten en alles valt te meten in online recruitment.

Tot slot
Heeft u voorbeelden of tips die ook werken? Zit u met vragen of zijn er punten die nog niet aan bod zijn gekomen? Heeft u tips voor een onderwerp voor de eerstvolgende ronde tafel bijeenkomst? Reageer dan en geef uw mening!

0 reactie(s) op “Deel 3 Ronde tafel bijeenkomst E-recruitment en E-assessment: de conclusie en tips”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *