Demotie in de toekomst net zo normaal als promotie?

15/12/2014 Leestijd: 1 minuten

In dit artikel op NU.nl stelt Hans de Boer, voorzitter van werkgeversvereniging NVO-NCW, dat deze ontwikkeling bespreekbaar moet worden.

Hij stelt dat, vooral voor oudere werknemers die bijvoorbeeld minder verantwoordelijkheden willen, dit moeten kunnen bespreken met hun meerdere. Ergens snap ik dit wel. Deze behoefte is in mijn ogen zo gek nog niet. Waar ik echter wel direct problemen voorzie is als dit vanuit beide kanten bespreekbaar wordt. Dan zouden werkgevers hun werknemers demotie kunnen bieden.. (wellicht door slecht functioneren).

Het gevaar zit hem voor mij dan in de mogelijkheid dat de werknemer voor de keuze zou kunnen komen staan tussen zijn baan (met minder verantwoordelijkheden, maar ook met minder loon) en een baan elders. Ik denk meteen aan de mensen die een gezin te onderhouden hebben en er qua salaris op achteruit gaan. Deze mensen zouden getroffen kunnen worden door deze ontwikkeling. Daarnaast zal dit naar mijn idee de werkloosheid niet ten goede komen. Mochten oudere werknemers een demotie niet accepteren en ze worden ontslagen, wat dan?
Hoe zouden we deze regel zo in kunnen voeren dat dit niet het gevolg kan zijn, maar dat het wel bespreekbaar wordt?

0 reactie(s) op “Demotie in de toekomst net zo normaal als promotie?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *