Digitaal-Werven 2008

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

De resultaten van Digitaal-Werven 2008 liegen er niet om: Meer dan 75% van de onderzochte wervingssites scoren een onvoldoende als het om de online sollicitatie-ervaring van werkzoekers gaat.

Samenvatting uit het persbericht:
“Digitaal-Werven onderzocht in 2008 ruim 350 bedrijven en organisaties in Nederland. Alle grote organisaties worden automatisch opgenomen en elk bedrijf dat vacatures heeft had de mogelijkheid zich gratis aan te melden. Uitgesloten van deelname zijn intermediairs zoals uitzendbureaus, jobboards en werving- en selectiebureaus.

Van de 350 bedrijven vielen er bijna 80 bedrijven af omdat ze geen vacatures op hun website hadden staan. Bas van de Haterd, initiatiefnemer van Digitaal-Werven, stelt: ‘het is redelijk dramatisch. Grote bedrijven, vaak beursgenoteerd, die wel mensen zoeken maar geen vacatures op de eigen website hebben staan. Ook niet eens een verwijzing naar de dochterbedrijven waar de vacatures wel op de website staan. Een gemiste kans, want er komen wel werkzoekenden op hun website.’

Daarnaast vielen ongeveer 20 bedrijven af omdat de website niet cross browser compatible was. Dat wil zeggen dat de site goed functioneerde in zowel Internet Explorer als Firefox; de twee meest gebruikte browsers in Nederland op dit moment.
Van de ruim 250 overgebleven bedrijven scoorde driekwart dus een onvoldoende. In 2007 was dit nog ‘slechts’ 50%.”

Goed nieuws
Het goede nieuws is dat de bedrijven die als beste uit de bus komen dit jaar hoger scoren. De hoogste score is een 7,25, vorig jaar was er geen enkel bedrijf met een 7 of hoger. Dit jaar waren dat er vijf.

Genomineerden:
Er zijn negen genomineerden:

  • Accenture
  • Caesar group
  • Movares
  • Oranjewoud
  • Ordina
  • PricewaterhouseCoopers
  • TamTam
  • TenneT
  • Vodafone

Event
De winnaar zal bekend worden gemaakt op het Digitaal-werven event, op 3 december in Utrecht. Buiten de resultaten wordt er gesproken over SEO (Search Engine Optimization), het sollicitatieproces en best practices bij recruitmentsites.

0 reactie(s) op “Digitaal-Werven 2008”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.