Digitaal werven event

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Gisteren: het Digitaal Werven event. Gastsprekers, kennismakingen en een gelukkige winnaar. Tijd voor een kort verslag.

De eerste spreker was Keith Robinson, die in begrijpelijk Engels zijn mening over recruitment presenteerde. Keith stelt dat bedrijven zich moeten realiseren dat klanten, kandidaten en opdrachtgevers dezelfde mensen kunnen zijn. Bedrijven pikken dit niet op, gebruiken het klantenbestand niet effectief voor recruitment. Daar liggen nog veel kansen. Waarom zou je als bedrijf niet proberen daar iets mee te doen?

Marc Drees en Bas van de Haterd, respectievelijk tweede en derde spreker, spraken op basis van de resultaten van Digitaal Werven. Marc gaf een pakkend voorbeeld van hoe simpel een wervingsproces kan zijn. Vanuit de visie van de kandidaat vroeg hij onder andere waarom zon recruitmentproces voor de kandidaat ingewikkeld moet zijn. En waarom moeten al die gegevens ingevuld worden? Hoe lang blijven ze bewaard? Antwoorden die veel bedrijven helaas schuldig blijven. Bas sprak over de website, hoe deze voor de kandidaat praktischer ingericht kan worden. En hoe bedrijven enorm veel kunnen winnen bij een betere omgang met kandidaten én alumni, beide groepen kunnen een belangrijk facet zijn in het wervingsproces.

En tot slot de winnaar: Reed Business. Met als runner up De Brauw Blackstone Westbroek, aldus het persbericht. De jury vond de website www.werkenbijreedbusiness.nl overzichtelijk, met heldere taal, geeft een goede sfeer weer in video en schrift. “De website is transparant, gebruiksvriendelijk, eerlijk en toch aantrekkelijk”.

De sfeer op het event was erg goed. En zo heb ik de hand geschud van een aantal mensen die ik online al kende, erg leuk. Zeker voor herhaling vatbaar, dus volgend jaar weer!
Met een oog op de toekomst vraag ik me ook af hoe “Succesvol Werven” zal verlopen. En hoeveel eye openers daar zullen zijn. Naar ik begrijp is dit zeker niet het enige wervingsevent dat ons dit jaar te wachten staat. De vraag rijst nu dus welke websites hier als winnaar uit zullen komen…

0 reactie(s) op “Digitaal werven event”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.