Digital nomad: de voordelen van werken vanuit het buitenland

16/09/2022 Leestijd: 2 minuten

Al jaren verkent menig zzp’er de wereld met een laptop onder de arm. Digital nomads, zo noemen we hen inmiddels.  Door corona is het voor veel mensen gangbaar geworden om thuis te werken. Je hoeft bij veel functies niet (meer) op kantoor aanwezig te zijn om je werk goed te kunnen doen. Eigenlijk heb je maar twee dingen nodig: WiFi en een fijne werkplek. Laat dat nou inmiddels makkelijk haalbaar zijn, wereldwijd. Oké, misschien niet als je in een hutje in de rimboe gaat zitten, maar op heel veel gave plekken in de wereld kun je prima werken.

Voordelen van het werken als digital working nomad

  • Flexibiliteit, minder begrenzingen: je bent in staat je eigen werk en werktijden in te delen. Je kunt er zelf voor kiezen de ene periode extra hard te werken, om vervolgens een periode minder of niet te werken.
  • Je werkt waar je bent: snelle opstarttijd, geen last meer van files en ander reistijd-leed.
  • Een betere balans tussen privé en werk: je kunt gemakkelijker switchen tussen privé-tijd en werktijd (hoewel daar, afhankelijk van je vaardigheden, ook een potentieel gevaar in kan schuilen).
  • Een hoger gevoel van tevredenheid en (werk)geluk: je kunt die ultieme droomreis met je partner of dat zo hard gewenste verblijf in het buitenland daadwerkelijk gaan realiseren. Je kunt het klimaat opzoeken dat het beste bij je past.
  • Een betere gezondheid: door je flexibiliteit ervaren digital nomads vaak minder stress en meer balans. Er zijn vaak meer mogelijkheden voor een wandeling tussendoor, een sportsessie etc.

Een wisselende werkplek

Je hoeft niet meteen een digital nomad te worden, maar als jouw werk (en werkgever) het toelaat, kun je jouw ‘home office’ misschien wel tijdelijk verplaatsen naar een fijne plek in het buitenland. Doordeweeks doe je gewoon je werk en in het weekend kun je de omgeving verkennen. Een andere omgeving kan ook goed zijn voor je mentale gezondheid.

Heb jij wel eens vanuit het buitenland gewerkt? Hoe heb jij dat ervaren?

0 reactie(s) op “Digital nomad: de voordelen van werken vanuit het buitenland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.