3 tips om flexibele werknemers te binden

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Steeds vaker lees je dat er een schaarste op de arbeidsmarkt aankomt. In sommige sectoren is het al heel lastig om aan goed personeel te komen. Daarnaast is er een steeds grotere vraag naar flexibel personeel dat ingezet kan worden wanneer er behoefte aan is. Het aantal zzp-ers groeit nog steeds. Dit vraagt om een nieuwe kijk op HR want hoe hou je flexibele medewerkers betrokken bij je bedrijf ook als ze niet voor je werken?

Met alle sociale media wordt contact houden natuurlijk steeds makkelijker maar naast contact houden moeten we de medewerker er ook van overtuigen dat we een goede werkgever zijn om voor te werken. Het credo van de nieuwe tijd is “geven is het nieuwe krijgen”.  We verwachten dat de werknemer ons zijn kennis, kunde en maximale inzet geeft. Maar kunnen we hier als werkgever meer voor terug geven dan alleen een financiële beloning?

Tijd om te kijken wat we onze flexibele schil kunnen geven zonder dat we daar direct iets voor terug ontvangen. Dit vraagt een beetje ‘out of the box’ denken en zal voor elk bedrijf anders zijn. Zonder volledig te willen zijn hierbij alvast drie tips om meer te geven.

1. Geef complimenten

Flexibele werknemers zijn eerder geneigd om zich extra in te zetten als ze je bedrijf sympathiek vinden. Start daarvoor met het geven van complimenten. Geef je werknemers en zzp-ers een recommendation, onderschrijf hun skills op LinkedIn en feliciteer ze met een nieuwe opdracht, een verjaardag of jubileum.

2. Geef informatie over je bedrijf

Als zzp-ers je beter kennen vergroot dat je naamsbekendheid en de kans dat ze voor jou kiezen. Vraag zzp-ers je bedrijf te volgen via LinkedIn, houd ze op de hoogte van vacatures en opdrachten en stuur ze regelmatig een digitale nieuwsbrief.

3. Geef kennis

Voor zelfstandigen is het lastig om hun kennis bij te houden dus help ze daarbij.  Hierdoor zijn ze eerder geneigd jou op een ander moment ook te helpen. Geef tips weg op je vakgebied in tweets en blogs, help zzp-ers als ze een vraag stellen en laat ze (eventueel tegen kostprijs) deelnemen aan in-company cursussen en e-learning.

Succes met geven en vul deze tips vooral aan.

0 reactie(s) op “3 tips om flexibele werknemers te binden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.