Druk?! Ik ben in control!

20/06/2017 Leestijd: 3 minuten

In mijn vorige blog druk zijn is voor losers nam ik jullie mee in het hedendaagse fenomeen ‘druk zijn’. Hierin ging ik op het antwoord dat je tegenwoordig krijgt als je de vraag stelt: Hoe gaat het. Waarschijnlijk zal je vaak het volgende antwoord hebben gekregen: Goed, maar druk! Aan het einde van blog gaf ik aan dat ik jullie in mijn volgende blog mee zou nemen in mijn reis naar een minder druk bestaan.

Na 'druk zijn is voor losers' is 'Druk? Ik ben on control!' Lisa's tweede blog over drukte.

Ik probeerde er eerst voor mezelf achter te komen wat de reden is dat ik het altijd ‘druk’ heb. Komt het niet gewoon doordat we deze dag een soort bepaalde druk voelen om druk te zijn. Dat druk zijn hetzelfde betekent als succesvol zijn in wat voor aspect van je leven dan ook? En waar zijn we dan druk mee?

Ik kwam tot de realisatie dat we vooral druk zijn met het neerzetten van het perfecte plaatje naar de buiten wereld. We willen dat iedereen ziet dat we een druk sociaal leven hebben, een mooie baan hebben waar we ons helemaal in kwijt kunnen en daarnaast ook nog tijd hebben voor andere ‘belangrijke’ dingen.

Word je daar echt gelukkig van? Als dat zo is, dan moet je zeker zo doorgaan. Zo niet, dan moet je kijken wat de reden is waarom je van dit ‘drukke’ bestaan niet gelukkig wordt en wat je daar aan kunt veranderen. Hierbij kan ik alle standaard tips aan je geven om minder druk leven te hebben. Ik kan je van alles gaan vertellen over time management, over het feit dat je alleen je tijd zou moeten besteden aan de mensen die je energie geven, maar deze tips kun je ook met een druk op de knop in google vinden en waarschijnlijk heb je ze al meerdere malen gehoord.

Waar ik voor mezelf achter ben gekomen, is dat je het vooral jezelf moet gunnen om even die 5 minuten achter je bureau niks te zitten en voor je uit zitten te staren, in plaats van alle minuten in je werkdag optimaal te benutten. Soms is het het beste om even pas op de plaats te nemen, zodat je daarna weer volledig kunt storten op datgene waar je bezig was.

Niemand heeft jouw namelijk ooit vertelt dat je het druk MOET hebben. Dit is waarschijnlijk iets dat jij jezelf wijs hebt gemaakt en naar bent gaan leven. Misschien geeft het je het gevoel dat je ‘in control’ bent over je werk, gezin, prive leven etc. als je het alleen maar druk hebt. Maar probeer eens een keer in de zoveel tijd de controle los te laten en wie brengt je dat wel meer rust, dan het gevoel dat je ‘ in control’ bent.

0 reactie(s) op “Druk?! Ik ben in control!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.