Een goede manager moet prikkelen én loslaten

26/06/2012 Leestijd: 2 minuten

Een duidelijke visie waar een manager met zijn team en afdeling naar toe wilt werken is naar mijn mening belangrijk bij teambuilding. Een Manager moet duidelijk stellen wat hij van het team en de mensen individueel verwacht.

Een manager die charismatisch en met inspirerende woorden zijn verhaal doet en medewerkers betrekt bij de ontwikkeling van de organisatie, krijgt mensen eerder mee en bevordert samenwerking. Professionals voortdurend uitdagen tot nadenken overhun rol en bijdrage aan de resultaten van het team, creëert binding en een gezamenlijk vertrouwen. Daar ligt de essentiële focus voor een leidinggevende.

De energie van een team

Teambuilding berust vooral op het creëren en behouden van de juiste energie in een team. Het is gebaseerd op acceptatie en het onderkennen van elkaars sterke punten. Niet alleen kijken naar zwakke plekken, maar juist naar de talenten binnen het team. Deze sterke kanten verder ontwikkelen is veel effectiever en motiveert tot grotere prestaties.

Zorg dus dat je als manager weet wat de kwaliteiten zijn van alle leden van je team. Geef daar aandacht aan en laat dat leidend zijn in gesprekken inzake persoonlijke groei.
Daarnaast zijn diversiteit en eigenheid elementen die kleur brengen en een positieve dynamiek creëren en bijdragen aan teamgeest. Hiermee zet je elkaar aan het denken en houd je elkaar fris.

Een goede manager

Als manager is het essentieel dat je teamleden zelf verantwoordelijk maakt en ze zelfstandigheid geeft die ze aan kunnen. Het vraagt vervolgens van een manager dat hij of zij in staat is om ook op het laatste moment zaken los te laten. Door het goede voorbeeld te geven en enthousiast en met passie een team aan te sturen prikkel je jouw medewerkers tot samenwerken en het zetten van dat stapje extra.

Samenwerken binnen een team is leuk!

0 reactie(s) op “Een goede manager moet prikkelen én loslaten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.