Een heerlijke verjaardag tijdens de vakantie!

15/12/2015 Leestijd: 4 minuten

Goedemorgen,

Net als in al de jaren die ik al op onze gemeenschappelijke aardkloot rondwandel, viel ook dit jaar mijn verjaardag weer middenin mijn vakantie. En ik kan u verzekeren, er bestaat niets fijners dan om middenin je vakantie jarig te zijn, al had ik daar in mijn vroegste jaren wel twijfels over. Want dan is iedereen toch weg? En je kunt geen vriendjes uitnodigen! En een verjaardag met broer en zus en pa en ma, dat is toch niks!

Maar al snel bleek ik buiten de bekende waard te hebben gerekend, want in menige buitenlandse vakantie bleek ik te worden overladen met cadeautjes van mij totaal onbekende ooms en tantes en hun kinderen en werd er een compleet feestje gebouwd met al die aardige vreemdelingen die bij ons op bezoek kwamen met zelf meegebracht bier en nootjes en ander lekkers en mocht ik tot héél laat opblijven om te ravotten met die vreemde, maar wel heel leuke kinderen. Een vakantie-tante (uit Amsterdam) bakte het zelfs zo bruin, dat ze ter ere van mij (hoopte ik) en haar eigen zoontje die ook in de vakantie jarig was, voor de hele camping!! stapels pannenkoeken bakte, waar als je erin beet, de zoete stroop uitdroop. Heerlijk! En dat al die ooms en tantes en mijn pa en ma ’s avonds een beetje teveel theewater leken te hebben gedronken, ach dat kwam van de zon en vast ook uit die enorme hoop lege bierblikjes die we de morgen na mijn verjaardag samen moesten opruimen.

Ook dit jaar werd ik heerlijk in de watten gelegd door mijn gezin. Op de camping kreeg ik de avond tevoren al te horen dat ik moest uitslapen tot ik zou worden geroepen. Intussen werden de nodige kleurige ballonnen en slingers aan de tent gehangen en hoefde ik alleen maar te wachten ( lees slapen) op de wekservice. Die begon met feestelijk gezang en knuffels en even later zaten we aan een lekker ontbijtje met croissants en ander Frans heerlijks. Op dat moment kwam er een mevrouw aanfietsen, die stopte bij onze tent en “happy birthday” begon te zingen. Totaal verrast bedankten we haar en vroegen we wie ze was en hoe ze het wist van mijn verjaardag? Zo kwamen we er in gebroken Nederlands achter dat zij de eigenaresse van de camping was, in haar administratie kon zien welke gasten iets te vieren konden hebben en zodoende .. en ook kwam ze informeren of we een fijn verblijf hadden. Nou, dat laatste konden we zeker beamen en ook lieten we weten dat we haar ludieke zangactie zeer op prijs hadden gesteld, erg attent. “Ja, zei ze, ik weet dat sommige mensen het helemaal niet leuk vinden om in de vakantie jarig te zijn en dat ze het thuisfront dan missen, dus kom ik altijd als ik het weet even langs om ze te feliciteren en voor ze te zingen. Dat verrast ze bijna altijd. Maar u komt niets tekort, dat zie ik wel.” Lachend wuifden we haar weg.

Natuurlijk kwam ik er toen niet meer onderuit om aan onze dochters uitgebreid uit de doeken te doen, hoe dat vroeger ging. (Zie mijn relaas hiervoor.). En ook dat we na de vakantie het feestje nog eens overdeden met de groep thuisvriendjes. Ik zag hoe het tweetal tegen elkaar begon te smiespelen en voorzag alweer een nieuwe stunt ter ere van … Maar de dag ging zonder bijzondere voorvallen in alle gezelligheid voorbij, tot we ’s avonds uit gingen eten. Op het moment dat de ober met het eerste gerecht kwam, barsten de twee uit in “hoera, hoera en in de gloria- gezang”. Natuurlijk was het gevolg dat uitdrukkelijk gevraagd werd wat er te vieren viel en werden er dientengevolge wat extra feestelijkheden toegevoegd aan ons menu. Dit vanzelfsprekend met grote instemming van de meiden.

De volgende ochtend ging ik samen met de kinderen naar de campingwinkel voor vers stokbrood en de bestelling voor de volgende morgen. Op het moment dat ik mijn naam noemde, zag ik de dame snel een pakketje met 4 chocolade croissants pakken. “Voila monsieur Maassen, un petit cadeau pour votre anniversaire. Avec compliments de madame Marisol (de eigenaresse van de camping).” Enigszins beduusd door al die vriendelijkheid nam ik het pakketje aan en dankte haar en haar bazin in mijn beste Frans: “Mille fois merci”. Heerlijk toch om in de vakantie jarig te zijn!

Ik kan u weliswaar geen vakantie-verjaardag toewensen, maar wel een week met veel “petit cadeaux”, want daar kun je mijn inziens pas echt van genieten. Dat heerlijk onverwachte. Lekkerder kun je het niet krijgen. Toch?

0 reactie(s) op “Een heerlijke verjaardag tijdens de vakantie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.