Een nieuwe baan: groeipijn?

10/10/2016 Leestijd: 2 minuten

Het is zondag. Ik heb een ontspannen dag en gebruik dit soort dagen altijd om even te checken of ik nog op het juiste spoor zit. Doe ik de dingen die ik leuk vind om te doen? Of moet ik andere keuzes maken? Zo denk ik na over sport: welke sport moet ik gaan volhouden? Hardlopen lukt aardig, wielrennen af en toe, maar vind ik dat wel echt leuk? Ik ben er nog niet over uit.

Ik denk na over mijn inmiddels niet meer zo’n nieuwe baan. Ik heb voor een aantal werkgevers gewerkt. En iedere keer merk ik dat ik in de eerste maand enorm enthousiast ben: ik zie kansen, iedereen en alles is leuk en goed. Daarna wordt het ‘het dagelijks werk’. Dan begin ik met twijfelen: is dit wel de plek voor mij? Ga ik hier de dingen waarmaken waarom ik bij die werkgever aan de slag ben gegaan? En zo ook op deze zondag. Zit ik eigenlijk wel op mijn plek nu? Gaan mij de dingen lukken die ik voor mij zie of is de organisatie daar niet klaar voor?

Ik bedenk me dat ik die gedachtes eerder heb gehad. Bij mijn vorige werkgever. Ik realiseer me dat ik daar uiteindelijk 4 jaar met ontzettend veel plezier heb gewerkt en hele mooie dingen heb gedaan. Inmiddels herken ik het patroon en besef ik me dat ik, net als organisaties, ook last van groeipijn heb. Uit mijn comfort zone, in een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen nieuwe dingen doen en omgaan met weerstand. Dat wringt en dat is niet lekker.

Hoe ik hiermee om ga? Ik stel mijzelf het doel om door te zetten en de komende 9 maanden te gaan voor mijn ideeën en mijn best te doen om het om mij heen net een beetje mooier te maken. En dan zien we wel verder, wie weet ga ik mijn verblijfrecord verbeteren. Maar tot die tijd kijk ik op zondagavond met zin uit naar de maandag die komen gaat. En naar de groei die ik persoonlijk doormaak.

0 reactie(s) op “Een nieuwe baan: groeipijn?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.