Een winterdoolhof op kantoor

03/01/2020 Leestijd: 1 minuten

Een werkplek zou een inspirerende plaats moeten zijn om ontspannen aan de slag te gaan. Af en toe lachen en plezier hebben met collega’s is cruciaal voor het gevoel van werkgeluk. Bij de Britse organisatie Viking Direct werd eerder al een gigantische draak gebouwd om het laatste seizoen van de serie Game of Thrones te vieren met medewerkers. Deze keer was de verrassing van andere koek: ze gingen ze aan de slag met het bouwen van een Winterwonderland doolhof. Dit allemaal om de teamspirit te bevorderen tijdens de donkere dagen.

Uit onderzoek van Viking Direct blijkt dat de meeste bedrijven tijdens de feestdagen een kerstborrel organiseren (63%). Zo’n 40% van de bedrijven gaat voor het uitdelen van een kerstpakket. Ook bleek uit het onderzoek dat werkende Nederlanders meer kerst op de werkvloer zouden willen zien. 66% had in ieder geval de wens om een kerstboom op kantoor aan te treffen. Met deze cijfers ging de organisatie aan de slag met het winterdoolhof van 247 vierkante meter, middenin hun kantoor.

 

 

 

 

 

Direct bij binnenkomst zagen de medewerkers van het bedrijf dat het die dag wat langer zou duren voordat ze hun bureau konden bereiken. Onderweg kwamen ze verschillende winterse praktijken tegen. Zo zagen ze een Noordpool met pinguïns, een betoverd bos en een elf workshop. Een van de conferentiezalen was omgebouwd tot Alpenlandschap. De medewerkers van het bedrijf waren positief verrast en gaven aan dat het doorbreken van de routine en normale werkdagen zeker bijdraagt aan een positieve werksfeer.

0 reactie(s) op “Een winterdoolhof op kantoor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.