Elke dag weer nieuwe inspiratie!

15/12/2013 Leestijd: 2 minuten

Elke dag weer nieuwe inspiratie! Deze Opstarter gaat over een voorvalletje dat te leuk is om niet te worden verteld.

Een dikke maand  terug stond bij mijn vaste tankstation een jongedame met haar scooter. Ze liep ermee i.p.v. ermee te rijden. Gewoon pech, dacht ik en ging verder met mijn eigen tankbeurt. Maar toen ik ging betalen hoorde ik haar tegen de eigenaar zeggen dat ze wel wat schoonmaak-klusjes voor hem wilde doen om zo een paar eurootjes te verdienen voor benzine voor haar scooter.

Drie weken geleden trof ik haar in het tankstation achter de broodjesbar. En daar ving ik op dat ze aan haar collega die de kassa deed vertelde dat ze geen eindexamen wilde doen, want ze zou het toch niet halen. Een paar dagen terug zag ik haar weer, maar nu achter de kassa. Samen met een collega. En ze had een studieboek voor zich liggen. Nieuwsgierig vroeg ik voor welk vak zij aan het leren was? Voor ze me kon antwoorden, sprong haar collegaatje er tussen met de opmerking dat ze geen examen wilde doen, maar dat alle collega’s dat zó vreselijk “stom” van haar vonden en dat ze haar allemaal wilden helpen en dat ze daarom toch maar had besloten haar best te gaan doen om te slagen voor haar examens. Iedereen draagt zijn steentje bij, ging ze door. Zij mag onder werktijd studeren en na haar examen ook weer vakantiewerk komen doen. Zo’n leuke meid laat je toch niet vallen, meneer? En dan slagen we gewoon met z’n allen!

Dit vooruitzicht op massale hulp en ondersteuning en het halen van haar diploma zou voldoende prikkel moeten zijn om de school netjes af te maken. Vandaag was ik er weer om te tanken. Omdat ze me nu kende, vertelde ze me dat ze al een paar examens achter de rug had en ze vond ze “goed te doen”. Als meelevende ‘vaste’ klant vond ik dat mooi om mee te maken.

Het allerleukste vond ik te zien dat anderen er in kunnen slagen iemand te motiveren om iets te doen dat vooraf als eng en veel te lastig  – dus faalangstig –  wordt ervaren. Goede collega’s kunnen je stimuleren en zelfvertrouwen geven. Lijkt me een mooie en inspirerende opdracht aan ieder in elke organisatie, die uit meer dan 2 personen bestaat.

Ik wens u een graag en van harte veel van zulke medewerkers als die bij mijn
tankstation.

Vriendelijke groet,
Michiel Maassen

0 reactie(s) op “Elke dag weer nieuwe inspiratie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.