En toen werd mijn HR presentatie live gestreamed…

19/05/2016 Leestijd: 2 minuten

Ik had altijd verwacht dat als ik al wereldwijd live gestreamed zou worden met een volle zaal voor me, het voor een van mijn bands zou zijn. Dat HR mij een wereldwijd publiek zou brengen is eerlijk gezegd niet iets waar ik ooit rekening mee heb gehouden, maar in de tijd van webinars en online trainingssessies is het te verwachten.

Zoals sommigen van jullie wellicht nog weten van mijn vorige blog post werk ik momenteel in Praag als Senior HR Consultant bij SAP. Hier hou ik me bezig met External Workforce, dus iedereen die wel voor ons werkt, maar niet bij ons op de payroll staat. Dat doen we voor alle locaties wereldwijd.

Maar ook op lokaal niveau is external workforce een interessant onderwerp, omdat Praag incidenteel ook de regio is met de laagste werkloosheid (3,5% in 2015) in Europa. Het wordt dus steeds lastiger om talent aan te trekken en voor ons te winnen, en externe medewerkers kunnen hierin ook een oplossing bieden.

Omdat ik binnen SAP altijd enthousiast vertel over de trends, te verwachten veranderingen en de implementatie van ons nieuw vendor management systeem Fieldglass, was ik gevraagd als spreker op de SAP HR Summit 2016 op ons hoofdkantoor in Duitsland.

De presentatie zelf ging vooral over wat mijn team doet en met wat voor factoren en ontwikkelingen wij rekening houden om ons beleid up-to-date te houden, hoe wij de business ondersteunen en wat voor diensten we aanbieden. Op zich een vrij standaard verhaal, maar er was niet zoveel tijd beschikbaar dus helaas tekort om dieper op de materie in te gaan.

Toch is dat wel een hele ervaring, als er 2 camera’s op je gericht staan en je weet dat het halve kantoor in Praag meekijkt op het grote scherm dat voor de gelegenheid in de grootste meeting room was opgezet. Nou ben ik wel wat gewend qua presenteren voor grotere groepen en high-level stakeholders, dus de presentatie zelf verliep gelukkig zoals gepland. Ik wou dit moment echter met jullie delen zodat jullie zien wat er zoal gebeurt in een grote organisatie met diverse HR afdelingen.

0 reactie(s) op “En toen werd mijn HR presentatie live gestreamed…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.