Ervaringen met de TMA methode in teams

20/10/2016 Leestijd: 2 minuten

Expand is een mooi bedrijf om voor te werken. Als teamleden worden we uitgedaagd om onszelf steeds verder te ontwikkelen en onze talenten in te zetten daar waar we goed in zijn en energie van krijgen.

In dat kader heb ik afgelopen week inspiratie opgedaan bij een training om de TMA methode te gebruiken in teams. Graag deel ik mijn ervaring en maak ik je nieuwsgierig.
De Talenten Motivatie Analyse is een methode waarmee je op een objectieve en positieve manier een diepgaande analyse kunt maken van iemands drijfveren, talenten en competenties. Medewerkers worden sterker, zelfbewuster en efficiënter waardoor organisaties beter gaan renderen en teams optimaal kunnen worden samengesteld. Hoewel een instrument maar een ding is, geloof ik sterk in het praktisch nut van het inzetten van deze methode.

De TMA is gericht op het analyseren van talenten en competenties en kijkt ook naar de ontwikkelbaarheid ervan. De gedachte is dat iedereen een talent (en) heeft en dat mensen het meest gemotiveerd en succesvol zijn als deze talenten maximaal worden benut. Ook teams functioneren het best wanneer er teamleden zijn die elkaar aanvullen. De TMA kan een HR professional helpen om de juiste keuzes te maken of kan bijvoorbeeld worden ingezet bij het verbeteren van de samenwerking binnen een team. Met praktische oefeningen gingen we aan de slag met bepaalde werkvormen en werden begrippen weer een keer opgefrist. Spannend en leuk om er mee aan de slag te gaan.

Voorbeeld van een TMA analyse

Binnen Expand hebben we ervaring met het inzetten van dit instrument en starten we binnenkort met teamontwikkeling bij één van onze relaties. Wil je ook aan de slag met je team of ben je als teamlid vastgelopen en zoek je naar richting, dan is de TMA wellicht iets voor jou of je team.

0 reactie(s) op “Ervaringen met de TMA methode in teams”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.