Europeanen werken te weinig over de grens

15/11/2014 Leestijd: 1 minuten

Europeanen moeten vaker over de grens gaan werken om de krapte op de verschillende arbeidsmarkten op te lossen. Meer mogelijkheden betekent een betere aansluiting, zo gaat de gedachte. Het probleem wordt veroorzaakt door verschillen in de ziektekosten, sociale verzekeringen en de pensioenopbouw. De verschillen tussen verschillende staten zijn zo groot, dat maar 2% van de Europese werknemers er voor kiest om in het buitenland te gaan werken.

Vladimir Spidia, Europees commisaris van sociale zaken, wil dat de lidstaten van de EU hun administratie en arbeidswetgeving snel aanpassen. Ook moeten de sociale zekerheidsstelsels op elkaar worden afgestemd en moet het makkelijker worden om pensioenen mee te nemen van de ene naar de andere staat.

Dit meldde nu.nl* alweer even geleden.

Wij bij Expand zijn benieuwd naar jullie gedachten hierover. Wordt de uitdaging van het internationale werkverkeer in de weggestaan door sociale voorzieningen? Of is de Nederlandse HRM-er liever dicht bij huis en haard? Hoeveel Nederlanders willen eigenlijk in het buitenland werken?

Wat denkt u?

* Deze url werkt niet meer per 13-8-2015, red.

0 reactie(s) op “Europeanen werken te weinig over de grens”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.