Even bijkomen van carnaval

24/02/2012 Leestijd: 1 minuten

Ik heb net 3 dagen echt Oeteldonks carnaval achter de rug, anders dan vele van onze meer Hollandse landgenoten denken is dit (in Oeteldonk) een feest dat meer is dan alleen zuipen en raar doen. Oeteldonk (of ‘s Hertogenbosch zo u wilt) is met carnaval een dorp, een dorp waarbij alles andersom is, de boeren zijn de baas, de hoge heren lopen in een boerenkiel.

In Oeteldonk dus geen prinsen, praal en alaaf maar de gewone, blauwe kiel.

Carnaval

Het mooie van Carnaval vind ik juist het anders zijn dan anders, je mag 3 dagen onzin uitkramen (waar kan dat nog tegenwoordig?), je mag gerust ’s ochtends om 11 uur een brandewijntje met suiker drinken en je ziet er in die drie dagen dat de mensen gelijk zijn (in ieder geval qua kleding).

Voor mij is het een prachtig voorbeeld van hoe het ook kan zijn in onze samenleving en ja ik snap echt wel dat drie dagen carnaval niet hetzelfde is als ons dagelijks leven maar ik kan wel genieten van de illusie dat we allemaal meer gelijk zijn dan anders.

Ik heb in ieder geval weer een prachtig feest meegemaakt, ben nog wat vermoeid en mijn voeten doen ook wel zeer (da’s trouwens ook een leuk carnavalsliedje…) maar ik wil het echt voor geen goud missen.

Voor alle lezers van ons weblog die er volgend jaar eens even uit moeten die toe zijn aan drie dagen echt iets anders hierbij de uitnodiging om eens naar Oeteldonk te komen. Drinken we in ieder geval samen eens dat brandewijntje…

0 reactie(s) op “Even bijkomen van carnaval”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.