Het laatste Young Talent Event van 2018

14/12/2018 Leestijd: 2 minuten

Ons laatste Young Talent Event van 2018 vond op 13 december plaats bij ons kantoor in Vught. Dit keer stond het verband tussen big data, HR en werkgeluk centraal en zo’n vijftien jonge HR professionals kwamen bij elkaar om het over deze onderwerpen te hebben. Een korte sfeerimpressie en terugblik op deze bijeenkomst.

Big data & kernwaarden

Zelfeffectiviteit wordt steeds meer gezien als hét idee van talent. Karakter en overeenstemmende waarden tussen kandidaat en organisatie worden alleen maar belangrijker. Maar tegenwoordig worden ook ontzettend veel dingen door algoritmes bepaald. Een computer kan bijvoorbeeld aan de hand van gegevens uit een CV al bepalen welke kernwaarden een kandidaat waarschijnlijk belangrijk vindt en of de kandidaat bij de betreffende organisatie past. Werving- en selectiebureaus screenen al op die aspecten en passen ook advertenties daarop aan. Aan de andere kant kijken kandidaten zelf ook naar de kernwaarden van organisaties en bedenken in hoeverre die bij hun eigen kernwaarden aansluiten voordat ze ergens solliciteren.

Het event werd geopend door Folkert Kooijman, business consultant bij Expand. Tijdens zijn presentatie kwamen ontwikkelingen in het gebruik van data in het HR vakgebied aan bod; evenals de manier waarop er binnen Expand gebruik wordt gemaakt van big data. Vervolgens verzorgde Els Putker vanuit Go4People een workshop omtrent persoonlijke kernwaarden.

De toekomst van HR

Aan de hand van stellingen werd tot slot ingegaan op de toekomst van HR.  Zal recruitment binnen vijf jaar volledig geautomatiseerd worden? Zijn ‘bots’ beter in het selecteren van kandidaten dan mensen? Zal het sollicitatiegesprek zoals we het nu kennen daardoor ook verdwijnen? Kun je over een paar jaar eigenlijk nog wel zelf kiezen, of worden keuzes dan allemaal door computers gemaakt? Dit en meer werd enthousiast nabesproken tijdens de aansluitende borrel.

Wij kijken nu al uit naar het volgende Young Talent Event in het nieuwe jaar! Ben jij er dan ook bij?

0 reactie(s) op “Het laatste Young Talent Event van 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.