FOR SALE

15/12/2015 Leestijd: 3 minuten

Als ik van die naakte etalagepoppen met Sales-plakkaten zie, weet ik nog steeds niet wat ik in die winkel kan kopen en loop ik door. Zo werkt het volgens mij ook als je jezelf niet onderscheid als HR professional. Maar je kunt ook authentiek en onderscheidend willen zijn en desondanks verkeerd geïnterpreteerd worden. Daarover gaat mijn blog. Ik laat zien hoe ik mijn Company Pride weer herwon door scherper te gaan communiceren over mijn wie, wat & hoe.

forsale

FOR SALE

Zeggen: “Ik kan alles wel!” is net zoveel zeggend als: “Ik kan niets!”

HR, Coach, Trainer, het zijn containerbegrippen. Jezelf als ondernemende HR professional in de uitverkoop gooien zonder kleur te bekennen, het werkt niet. Ook ik kwam daar afgelopen periode keihard achter. Niet duidelijk zijn in wat je voor je klanten kunt betekenen is niet handig als je klanten willen weten waarvoor ze bij jou moeten zijn… en eerlijk gezegd: Met mij krijg je zeker geen doorsnee HR Professional binnen, dus wie dan wel?! Tijd voor zelfreflectie dus!

OEI ik GROEI

Ondernemen, het is de meest steile leercurve die je in kunt gaan als HR professional. De wereld om je heen houdt je gratis een spiegel voor. Je bent het aan jezelf verschuldigd regelmatig te reflecteren en contact te maken met het gevoel dat je nog steeds met de juiste dingen bezig bent. Er is lef voor nodig om in de spiegel kijken en te kijken naar je eigen gedoe!

Congruentie

Ook ik kreeg die waardevolle spiegels. Mensen begrepen mij en mijn olifanten-metafoor niet en daar was ik nu juist zo trots op! Velen namen niet eens de moeite om te onderzoeken waar mijn metafoor en logo de olifant voor stond en ik, ik werd almaar stiller… Wat een klaagzang he!? Hilarisch en heerlijk nu ik het zo teruglees! Maar goed; ook groeipijn hoort bij het ondernemersproces. Goed, ik was dus incongruent. Wie ik ben, wat ik doe en wat mensen oppikten klopte niet helemaal. Concreter gezegd: Er kwam bij klanten een krachtige nuchtere tante binnen, maar haar visitekaartje en website hadden iets anders qua uitstraling.

Een middel is geen doel

Als de olifant mij beperkt door bedreigend op mensen over te komen doe ik mijzelf tekort. Daarmee heb ik dus het tegenovergestelde effect bereikt. Wat ik wil is nuchtere toegankelijkheid & kracht naast diepgang & humor uitstralen, dat is wie ik ben! De olifant staat in een nieuw licht, die van middel en metafoor om zaken te bekrachtigen. Echt verdwijnen zal zij dus zeker niet, maar zij mag mij niet meer beperken en mensen (nieuwe klanten!) afschrikken. Ik brand voor beweging zei ik al in mijn blog Ik weet waarom ik niet BLOG! De tijd was rijp het aspect “beweging” verder te gaan concretiseren om mijzelf duidelijker te kunnen herpositioneren. Lef-jasje aan en gaan!

X Selma, Courage-HR

0 reactie(s) op “FOR SALE”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.