Gastcollege Tilburg University

20/12/2016 Leestijd: 2 minuten

Een aantal weken geleden werd ik gebeld; ‘Folkert, zou jij het leuk vinden om een gastcollege te geven voor onze Personeelswetenschap studenten?’. Zonder twijfelen zei ik hier volmondig ‘Ja’ op! Hartstikke leuk om op deze manier het lijntje met toekomstige professionals kort te houden.

Pitch
De eerstejaarsstudenten hadden voor een adviesopdracht in groepjes een pitch voorbereid. Zo was er een groepje naar Sabic geweest voor hun probleemstelling, maar ook bedrijven als Essent, GasUnie en het MKB kwam voorbij. In vier minuten tijd moesten zij met hun pitch hun docente en mij overtuigen van hun plan om de probleemstelling mee te tackelen. Ik heb prachtige pitches gehoord, in sommige gevallen stond er een zelfverzekerde student die presenteerde alsof hij dit al 100x gedaan had. En soms stond er een wat onzeker meisje de door hun gebruikte theorie toe te lichten. Maar in alle gevallen kwamen er creatieve oplossingen naar voren.

Haalbaarheid
Mijn taak was om met name te kijken naar de praktische haalbaarheid van de oplossingen. Zo was er een groepje die bepleitte dat iedereen in de organisatie met hun manager in gesprek moest, zodat de manager iedere werknemer kon indelen in een ‘veranderkleur’. Dit betekende toch al gauw 7500 uur aan gesprekken, doorgerekend misschien toch een beetje een dure exercitie?

Expand
Na alle presentaties was er tijd voor mij om de studenten mee te nemen in de wereld van Expand, en hoe een oud student nu business consultant geworden is. Er kwamen goede vragen van de studenten zoals ‘Waarom ben je bij Expand aan de slag gegaan?, Wat vind je er zo leuk aan?, Waar zit de uitdaging in?’ Hopelijk heb ik de studenten een beeld kunnen geven hoe het leven na de universiteit er uit zou kunnen zien. In ieder geval een prachtige middag gehad, waar ik veel creatieve slimmeriken heb gezien!

0 reactie(s) op “Gastcollege Tilburg University”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.