Geef een warm welkom na een vakantie!

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Goede morgen,

“Hé, fijn dat je er weer bent. Hoe was het? Leuk gehad? Geen pech onderweg? Waar zat je? Heb je dadelijk als je je bureau hebt gezien een half uurtje voor me? We moeten dringend iets bespreken. En neem je agenda mee, want dan kunnen we een paar andere data vastleggen … enz. enz.” Klonk zo ongeveer ook het einde van úw vakantie? En had u er moeite mee? Of liep alles meteen weer op de u bekende rolletjes? Full speed ahead! Bussiness as usual?

Wat een aardige gedachte dan dat u in elk geval wist dat er een after-vakantie-Opstarter op u stond te wachten zodra u de computer had gestart. Lekker puh tegen al die stakkerds die uren moeten knokken tegen het gevoel dat de volgende vakantie pas weer over een jaar is. Maar toch … zo’n eerste dag …die kun je voor iedere terugkeerder gemakkelijker te accepteren maken als je als baas of bazin iets weet te verzinnen dat een echte welkom-terug-gevoel in zich heeft. Een praktijk-voorbeeld.

Na een flink verregende zomervakantie kwam ik met het gezin terug in een warm en zonnig Nederland. Logisch dat ik enigszins met de balen in op maandag naar kantoor reed. Maar wat een verrassing. Op mijn bureau prijkte een prachtige fles rode wijn met een kaartje erbij “welkom terug”. Mijn manager begroette me enthousiast en liet me toen uitgebreid verslag doen van het wel en meer wee in de afgelopen weken dat ik vrij was. Na mijn relaas zei hij: “Ik heb de afdeling gezegd geen mailtjes door te sturen en geen telefoontjes door te zetten want je moest er echt uit zijn en nieuwe energie opdoen omdat ik wist dat we veel te doen zouden krijgen. Je had je rust hard nodig.”

Ik werd meteen warm van binnen. Wat een prettig mens was hij en wat een aandacht voor de persoon Michiel Maassen! Het was precies wat ik op dat moment nodig had. Hartverwarmend. En dat heb ik hem op toen ook verteld. Stonden we samen te stralen. En dat ik later op mijn bureau een kleine wervelstorm aantrof, ach, dat bleek een peuleschil! Natuurlijk heb ik hier met diverse collega’s over gepraat en zodoende kwam ik erachter dat het voorval nogal uniek was. Iemand die je letterlijk helpt om weer op te starten.

Tegen u zeg ik daarom bij monde van deze opstarter dan ook: Wilt u al uw medewerkers optimaal aan de start hebben, dan helpt niets beter dan een korte samenkomst – hooguit 45 minuten – waarin u met ze praat over hun voorbije vakantie onder het genot van een gratis kopje koffie, desgewenst met iets erbij. En daarna … aan de slag! En dat mag u ze vertellen ook.

Ik wens u in elk geval een hartverwarmende start toe van het nieuwe seizoen.
Welkom terug.

 

0 reactie(s) op “Geef een warm welkom na een vakantie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.