Gezond ondernemen als zelfstandig HR-professional

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor Interim HR-professionals. Veel netwerken en investeren in kennis en relaties. Tijdens  gesprekken met zzp’ers merk ik dat deze periode veel vraagt van de ondernemer. Het lijkt lastig zelfvertrouwen te behouden en om positief te blijven. Het aanbod van interessante klussen is beperkt en het aantal belangstellende is groot. Toch spreek ik regelmatig interim HR-professionals die wel in staat zijn op het juiste moment op de juiste plek te zijn en hun energieniveau weten te handhaven dan wel versterken. Ik vroeg mij af wat deze groep ondernemers nu typeert en zo krachtig maakt.

Naar aanleiding van diverse gesprekken is mij een aantal dingen opgevallen. Het zijn overwegend zeer ervaren en hoog opgeleide interim-managers die altijd veel energie aandacht hebben besteed  aan hun eigen netwerk. Het zijn mensen die heel zelfbewust en onafhankelijk in het leven staan. Mensen die vertrouwen uitstralen en een juiste mix aan ervaring meenemen. Professionals (WO/HBO) met een bedrijfskundige achtergrond en lijnmanagement ervaring binnen een HR rol. Mensen met een duidelijke visie op HR, die het politieke spel snappen en weten hoe ze met mensen omgaan in een veranderende omgeving.

Daarnaast constateer ik dat deze groep professionals ook de tijd neemt om regelmatig even een pas op de plaats te maken. Ze kiezen regelmatig herstel momenten en gelegenheden om nieuwe inspiratie en energie op te doen. Het doen van opdrachten vraagt over het algemeen van ZZP’ers dat ze veel brengen: zowel kennis als energie. Het lijkt daarom verstandig zo nu en dan te zorgen voor nieuwe inspiratie door het volgen van een opleiding of workshop. Het creëren van reflectie momenten afgewisseld met voldoende beweging en ontspanning . Dit blijken belangrijke voorwaarden te zijn voor een succesvolle ondernemende HR-professional.

Ik geloof sterk dat ZZP’ers  duurzaam van waarde blijven als ze niet alleen investeren in inhoudelijke expertise maar zeker ook in hun fysieke als mentale welbevinden aandacht geven.

0 reactie(s) op “Gezond ondernemen als zelfstandig HR-professional”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.