Go go go maakt plaats voor je nieuwe leven wacht op jou!

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Per 3 januari kiest Monsterboard een ander pad. Niet meer het platte hop naar je nieuwe job want er is altijd een betere, maar nu het meer genuanceerde verlaat de sleur en kies voor een nieuw leven met natuurlijk een nieuwe baan. De campagne is in Amerika ontwikkeld door BBDO Worldwide en wordt internationaal uitgerold. Zoals het vaak gaat met internationale campagnes, vind ik de doorvertaling niet echt sterk. De Amerikaanse variant komt op mij krachtiger over “your calling is calling”.

Het benadrukt in mijn ogen meer het aspect dat je moet doen wat voor jou is weggelegd, maak je dromen waar. Het insprireert mij meer dan de Nederlandse variant “je nieuwe leven wacht op jou”.

Je nieuwe leven? Banen worden kansen, als je je inschrijft ontdek je je nieuwe leven. Hoe? Door banen te zoeken, online te solliciteren, je CV te plaatsen en vacatures (excuses levenskansen) via de e-mail te ontvangen. Feitelijk verandert er dus niets. De verpakking is nieuw de inhoud hetzelfde, jammer…

Zoals op AMCinfo* te lezen was, moet Monster door deze campagne uitgroeien tot meer dan een medium voor verkrijgen van een betere baan, namelijk een waardevol hulpmiddel om mensen te helpen bij het verwezenlijken van de belangrijkste doelstellingen in hun leven. Dan hebben ze nog wel een weg te gaan denk ik.

De Amerikaanse commercials zijn echter wel ok. Met name de commercial waar mensen ten strijde trekken om de opkomst van de maandagochtendzon tegen te houden heeft wel iets. Met dank aan cheezhead, bekijk hier de Amerikaanse commercials: vecht tegen de maandag of kies je eigen pad.

* Website is inactief sinds 2010, red.

0 reactie(s) op “Go go go maakt plaats voor je nieuwe leven wacht op jou!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.