Goede voornemens voor 2015, ook zakelijk?

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Januari is de tijd voor beoordelingsgesprekken en hopelijk ook toekomstgesprekken. 31 december is de dag waarop veel mensen nog snel een paar goede voornemens op hebben geschreven: om dit jaar écht meer te gaan sporten, om die grote reis te gaan maken. We maken goede voornemens om verandering teweeg te brengen: een goede gewoonte! Graag zou ik alle lezers van dit blog aan willen moedigen om ook zakelijke goede voornemens te maken. Laat je eens niet beperken tot de organisatie-kant van het beoordelingsgesprek (wat gaat er goed, wat moet er anders), maar wees ambitieuzer. Vraag je af: waar zou ik over een jaar graag willen staan? Of over vijf jaar, of wat een prettige tijdsspanne voor je is.

Met een doel voor ogen is het een stuk makkelijker plannen. Het is ook veel helderder waar je staat ten opzichte van waar je wilt zijn. Warren Buffet en Steven Covey gebruiken allebei een vergelijkbare strategie in het stellen van prioriteiten. En met enige reflectie kun jij dat ook. Eventueel door een dagje door het bos te lopen, door een weekendje bruggen of een flinke strandwandeling.

Het uitspreken van goede voornemens werkt ook goed; dit maakt ze meer ‘echt’. Dus lezer, plaats hieronder alvast je goede voornemens. Vergeet niet er begin 2016 op terug te kijken en wederom te reflecteren waar je staat!

Voor meer realisatie-tips, lees Goede voornemens, zo hou je ze vol!

0 reactie(s) op “Goede voornemens voor 2015, ook zakelijk?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.