Goodbye and.. hello? Afscheid van Expand

05/06/2018 Leestijd: 3 minuten

Beste lezer,

De afgelopen zes jaar is het mijn genoegen geweest om behalve Community Manager ook eindredacteur te zijn voor Expand.nl. Zes jaren waarin we van alles hebben ondernomen om de lezer te voorzien van nieuwe en relevante content, om events te organiseren en vakgenoten met elkaar te verbinden. In die zes jaar heb ik veel geleerd en enorm veel leuke vakgenoten ontmoet. Per 1 juli start ik in een nieuwe rol, als Community Manager bij Rabobank. Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe functie, maar als je ergens naar toe gaat, ga je ook ergens weg. Ik heb altijd met veel plezier bij Expand gewerkt, door de collega’s, de community en zeer gave rol die ik heb mogen vervullen. Hieronder een korte terugblik op de afgelopen jaren.

Een paar mooie herinneringen

De afgelopen weken heb ik veel teruggekeken op wat ik hier de afgelopen jaren heb gedaan. Een paar momenten die ik erg leuk of bijzonder vond waren:

 • Bloggen vanuit Oost Engeland ‘omdat het zo uit kwam’ en dus met een laptop op mijn rug vanuit verschillende pubs bloggen over carrièrekeuzes en reizen.
 • Alle Bloggerborrels, bloggerworkshops (met o.a. Loesje), koffie drinken en lunchen met bloggers door heel Nederland.
 • Videos opnemen voor ons Youtube kanaal in een overvolle bibliotheek, een (achteraf te kleine) ruimte in Seats2Meet, op kantoor van onze interviewee (onze beste video!).
 • Naar aanleiding van blogs gevraagd worden om te spreken, deel te nemen in een panel, workshops te geven over bloggen en social media, mee te schrijven aan een boek, etc.
 • Bij één van de events/lezingen ben ik eerder weggegaan voor het vrijgezellenfeest van een van mijn beste vrienden. Hij was al onderweg naar de locatie en ik moest er op tijd zijn. Geen spijt van!
 • De interactie met de community! Dank voor al jullie vragen, reacties, correcties, ideeën!

Analytics

Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren allerlei getallen gemonitord aangaande deze website, maar ook mijn eigen productiviteit (een van mijn hobbies, zie bijvoorbeeld deze blog). Graag deel ik enkele cijfers met jullie:

 • 2200 blogs geplaatst
 • Waarvan 60+ boekrecensies
 • 16534 acties in mijn takenoverzicht (Asana) in de afgelopen 3 jaar (binnen Expand bekend als ‘mijn lijstje’)
 • 100+ bloggers aangenomen en ingewerkt
 • 15 interviews met HR executives
 • 1 oud studiegenoot en vriend aangenomen als collega

Een citaat en afsluiting

Op de deur van mijn thuiswerkplek hangt onderstaand citaat van Ralph Waldo Emerson. Ik lees het regelmatig en het past goed bij hoe ik mijn leven probeer te leiden en mijn werk probeer te doen. Terugkijkend op de afgelopen jaren deel ik het graag met jullie:

What is success?
To laugh often and much; to win the respect of intelligent people and the affection of children; to earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; to appreciate beauty; to find the best in others; to leave the world a bit better, whether by a healthy child, a garden patch or a redeemed social condition; to know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded!

Dit gedeeld hebbende, rest me alleen nog om alle collega’s, bloggers, lezers, interviewees, auteurs, uitgeverijen, docenten en anderen met wie ik heb samengewerkt heel hartelijk te danken voor de afgelopen jaren!

Uiteraard blijf ik boeken recenseren, bloggen (hier en elders) en kijk ik er naar uit u in de toekomst weer te spreken! Vandaar de titel van deze blog: ik neem afscheid als Community Manager, maar blijf graag aan in de rol van blogger. Daarom sluit ik graag af met mijn standaard groet;

Tot blogs,

Chris

0 reactie(s) op “Goodbye and.. hello? Afscheid van Expand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.