Groei Expand biedt nieuwe kansen voor professionals binnen het team

27/03/2018 Leestijd: 3 minuten

Op 15 januari jl. startte mijn collega Emiel Mulder. Een goede versterking van ons team met een jong talent. Mede door deze uitbreiding en de continue focus van Expand op het verbeteren en uitbreiden van haar dienstverlening, heb ik de kans gekregen en gepakt om mijn rol en functie te verdiepen. Vanaf 1 maart jl. ben ik gestart als Talent Acquisition en Development consultant.

Ik zal de business consultants blijven ondersteunen bij het matchingsproces maar mij meer gaan focussen op sourcing van HR professionals, het inzetten van online assessment in recruitmenttrajecten en de ontwikkeling van HR Talenten. Als Talent Acquisition en Development consultant ga ik de komende tijd meer en meer gesprekken voeren met Young Talenten, Senior HR Business Partners en HR directeuren en het beheren en uitbouwen van dit netwerk.

Ik merk dat de vraag naar goede en stevige HR professionals weer toeneemt wat betekent dat wij binnen Expand nog meer aandacht moeten gaan geven aan het verstevigen van ons netwerk. Het vraagt meer focus op kwaliteit en het zoeken naar HR professionals met een onderscheidend vermogen en een moderne visie op HR.
Voor Expand is het belangrijk dat slim gebruik wordt gemaakt van elkaars talent en ervaring. Met de komst van Emiel kan ik mede daardoor een deel van mijn werkzaamheden overdragen. Hierdoor leert hij het vak van recruiter waarmee hij op termijn een stap kan maken naar de rol van consultant. Mooi om te zien en ervaren dat Emiel weer andere en nieuwe ideeën en vaardigheden inbrengt waarmee we als team sterker worden. Het geeft tegelijkertijd de ruimte om mijn passie en talenten beter te benutten. Een win – win situatie en een geweldige inspirerende manier van samenwerken met collega’s.

Met mijn kennis en ervaring als coach en TMA en Profile Dynamics Consultant kan ik de consultants optimaal ondersteunen bij het maken van de ideale en duurzame match. Door de Talenten Management Analyse in te zetten, kunnen wij een meer onderbouwde keuze maken voor de meest geschikte kandidaat. Dit assessment legt de nadruk op talenten en drijfveren en maakt duidelijk waar het competentiepotentieel ligt. Ook kan een goede inschatting worden gemaakt of de kandidaat past binnen de cultuur en verandercontext van de opdrachtgever. Met toestemming van de professional kan de uitslag zowel worden gebruik om de kandidaat goed te laten landen binnen de nieuwe werkomgeving en als benut worden bij zijn of haar carrière ontwikkeling.

De test Profile Dynamics is gebaseerd op de gedachte dat iemand die doet waar hij goed in is en een rol heeft die past bij zijn drijfveren, niet alleen gemotiveerd is maar ook beter presteert. Een professional haalt dan de meeste voldoening uit zijn werk en draagt positief bij aan de sfeer van een team. De test maakt duidelijk waar iemand energie van krijgt en wat bij hem weerstand oproept.
De input van deze test draagt bij aan het kunnen maken van een weloverwogen keuze door de opdrachtgever.

Uiteindelijk zal dit leiden tot nog meer duurzame relaties met onze opdrachtgevers. Expand Connecting HR voor nu en in de toekomst.

0 reactie(s) op “Groei Expand biedt nieuwe kansen voor professionals binnen het team”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.