Heb jij al je Loopbaan Paspoort?

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Tot nu toe was loopbaanontwikkeling bij veel bedrijven voor de “happy few”. Mede omdat er voor speciale categorieën specifieke tools ontwikkeld werden zoals  assessment-, development- en careercenters.

De laatste tijd zie ik bij veel organisaties de ontwikkeling dat HR taken verlegd worden van de HR manager naar de lijnmanager. Daarbij zie ik veel managers worstelen met deze nieuwe aspecten in hun rol.

Een van de tools die lijnmanagers hierin kunnen ondersteunen is het Loopbaan Paspoort. Dit is een document van 1 pagina, met daarin de belangrijkste werkervaring van de medewerker, de gegevens over de persoon en de huidige functie plus de toekomstmogelijkheden.

Net als een paspoort laat het je zien waar je geweest bent (stempels), wat je belangrijkste persoonlijke gegevens zijn en het geeft je toegang tot andere landen (visum).

Het Loopbaan Paspoort wordt gebruikt als cv bij interne sollicitaties, voor werving, voor opleiding en training, voor loopbaanontwikkeling etc…

Daarbij kan het bijdragen aan een efficiëntere interne werving, omdat gegevens volgens eenzelfde format gepresenteerd worden. Bovendien kunnen gegevens uit een wervingstraject als input gebruikt worden voor het Loopbaan Paspoort. Dan wordt informatie die in een recuitment proces verzameld wordt (bijvoorbeeld over geschiktheid, ontwikkelmogelijkheden) nog eens efficiënt gebruikt. En wordt deze informatie niet – zoals nu vaak gebeurt – met veel moeite verzameld en daarna weggegooid.

Wanneer krijg jij je Loopbaan Paspoort?

0 reactie(s) op “Heb jij al je Loopbaan Paspoort?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.